Aleksa Marić drugi u Istanbulu

posted in: Stare vesti | 0

Aleksa Marić reprezentativac Crvene zvezde, zauzeo je odlično drugo mesto u trci C 1 “Poloneskoj” u Istanbulu u kategoriji biciklista do 23 godineu i osvojio je novih deset svetskih bodova, prvih u sezoni!
Startovalo je još dvoje srpskih takmičara. Reprezentativac kragujevačkog Radničkog, Bojan Đurđić je u izuzetno jakoj konkurenciji u eliti bio 12. i upisao novih šest UCI bodova, dok je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad bila sedma u ženskoj trci za elitu i pored problema sa biciklom i osvojila je 16 UCI bodova.


– Staza je bila prekrivena snegom, uz to i raskvašena tako da su vozili kroz duboko blato – kaže Nemanja Vajs srpki selektor za planinski biciklizam. – Na trci su učestvovali biciklisti iz 12 zemalja što je pooštrilo konkurenciju. U sredu se selimo na Kipar u trening kamp “Salkano tima” i očekujem u nastavku sezone još bolje rezultate. U celini, prijatno sam iznenađen ovim visokim plasmanima, je niko u Srbiji nije mogao da trenira poslednjih 15 dana zbog hladnoće i snega…
Jovana Crnogorac, Bojan Đurđić i Aleksa Marić, prošle godine šampioni Srbije u planinskom biciklizmu, u novoj sezoni voziće i za internacionalni “Salkano tim” čiji je sponzor turska fabrika bicikala Salkano, najveća u regionu! Selektor Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs će biti i jedan od trenera “Salkano tima”. U timu su i još dve Slovenke, Tanja Žakelj nekadašnja svetska prvakinja do 23 godine i Nina Homovec, Belgijanka Fabri Mels, i Turci Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak. U vođstvu ekipe je i Slovenac Luka Kodra.
– “Salkano tim” je izvanredna odskočna daska za ovo troje takmičara – rekao je predsednik BSS Dragan Dostanić koji je sa generalnim sekretarom BSS Petrom Rokvićem prisustvovao predstavljanju ekipe “Salkano tim” u Istanbulu.- Imaće veoma dobar program, mogu da učestvuju na svim trkama iz UCI kalendara u Turskoj pošto Salkano izuzuetno ulaže u ovu disciplinu i organizaciju trka, a planiran je odlazak i na jake trke u drugim zemljama u regionu. I mi ćemo biti organizatori, prva trka iz tog dela programa je “Salkano kup” u aprilu u Novom Sadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.