ALEKSA RADMILAC TREĆI NA PRVENSTVU SRBIJE ZA TAKMIČARE DO 23 GODINE

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u biciklizmu za takmičare do 23 godine Aleksa Radmilac u drumskoj trci osvojio treće, a u vožnji na hronometar četvrto mesto.

Prvenstvo Srbije za takmičare do 23 godine održano je u disciplini pojedinačni hronometar u Erdeviku u petak 27.05.2022.godine na stazi dužine 20km, a u disciplini drumska trka na stazi od 100km koje je održano u Rumi u nedelju 29.05.2022.godine. Aleksa Radmilac u prvoj disciplini osvojio je četvrto, a u drugoj značajnijoj treće mesto. U  drumskoj trci od starta se odvojio vodeći dvojac u kojem nije bio Radmilac. On je sa još jednim takmičarem iz Crvene Zvezde tokom cele trke pokušavao da ih stigne, ali u tome nije uspeo. U toj  jurnjavi ipak su uspeli da pobegnu velikoj grupi i zajedno dodju na cilj.

U sprintu Radmilac je bio bolji i osvojio treće mesto iza Mihaila Bolića-Lotus tim Madjarska i Brenesel Nikole-Inviktabike Novi Sad.

U okviru prvenstva održana je i trka za Kup Srbije za mladje kategorije. U kategoriji mladjih kadeta koji su vozili 32km u sprintu vodeće grupe najbolji je bio Stefan Vučićević i osvojio je prvo mesto.

U kategoriji kadeta koji su vozili 48km, najbolje plasiran takmičar Borca bio je Vukašin Jovančević na šestom mestu. Ostali članovi ekipe došli su u glavnoj grupi i Borac je osvojio treće mesto.

Naredni nastup seniori Borca Marko Danilović i Aleksa Radmilac imaće u sastvu Reprezentacije Srbije na TRCI OKO ALBANIJE od 01-05.06.2022.godine, koja se vozi u okviru Euro toura. Ostali članovi kluba nastupiće na sedmom kupu Srbije u nedelju 05.06.2022.godine u Odžacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.