Aleksandar Mitić najbolji kadet, Dario Nimčević najuspešniji mlađi kadet na trci „Kadeti oko Beograda – Trofej Čukarice“

posted in: Stare vesti | 0

Kadet beogradskog Partizana Aleksandar Mitić pobedio je u kadetskoj konkurenciji, dok je Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka najuspešniji mlađi kadet na trci „Kadeti oko Beograda – Trofej Čukarice“, koju je organizovao BS Beograda uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, gradskih Opština Stari Grad, Barajevo, Čukarica, Voždovac i Vračar kao i uglednih firmi PTT Srbija, Banem, Dom zdravlja „Dr. Ristić“, Kika, Takovo osiguranje, Albo, GSP Beograd, „Maruška kravate“, Aerodom „Nikola Tesla„ (Beograd) i Hotel Valmar Poreč.

Trka je održana u okviru obeležavanja nekoliko jubileja – 100 godina gradske Opštine Čukarica, 85 godina SD Čukarički i 170 godina Pošte Srbije a i njen „broj“ je bio okrugao – 40. izdanje!
Na startu ispred Opštine Čukarica najmlađe bicikliste iz Bugarske, Hrvatske, Republike Sprke i Srbije (devet ekipa) pozdravio i poželeo dobre rezultate Marko Rackov član opštinskog veća i Nebojša Popov predsednik BS Beograda.
– Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, posebno predsednici Opštine Barajevo Branki Savić – istakao je Popov. – Angažovanjem nadležnih opštinskih službi, deo puta na trasi kroz ovu opštinu je prekriven novim asfaltom tako da je to umnogome olakšalo put mladim biciklistima.
Mitić je trijumfovao u sprintu šestorice biciklista posle 59,5 km vožnje od Čukarice preko Ostružnice, Sremčice, Barajeva, Ripnja do Kumodraža. Drugi je stigao Nemanja Dugalić iz čačanskog Borca a treći Stefan Filipović iz kraljevačkog Metalca.
U konkurenciji mlađih kadeta Nimčević je bio brži od Almina Hadžića (Trnava, Novi Pazar) i Dimitrija Todorvića iz subotičkog Spartaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.