BICIKLISTA BORCA OGNJEN ILIĆ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

posted in: Vesti | 0

Čačak će ipak iz svog kluba imati predstavnika na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, biciklisti BORCA Ognjenu iliću od strane Olimpijskog komiteta Srbije dodeljena kvota za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Posle Prvenstva Srbije u drumskom biciklizmu koje održano 23.06.2024.godine i pobede Ognjena Ilića vladala je neizvesnost koji će biciklista nastupiti na Olimpijski igrama u Parizu. Ta neizvesnost trajala je više od sedam dana, jer se čekao stav Biciklističkog saveza Srbije. Od strane stručnog rukovodstva BSS očekivalo se da poštuju kriterijume koje je usvojio Olimpijski komitet Srbije. Pobeda Ognjena Ilića za njih bila je ne očekivana i iznenadjenje. Pokušavali su na sve načine da obezvrede taj rezultat i pored činjenice da je on biciklista iz Srbije koji ima najviše UCI bodova na svetskoj rang listi, predložili su da kvotu dobije srpski profesionalac iz Kraljeva Dušan Rajović.

 

Predlog Biciklističkog saveza Srbiji, Olimpijski komitet Srbije nije usvojio, već se striktno pridržavao usvojenih kriterijuma i kvota je zvanično dodeljena Ognjenu Iliću.

 

Podsećamo da je Mićo Brković, takodje član biciklističkog kluba BORAC, do sada bio jedini sportista iz Čačanskog sportskog kluba koji je nastupio na Olimpijskim igrama. On je bio učesnik Olimpijade u Seulu 1988 i Barseloni 1992 godine i na obe je ostvarivao plasmane.

Ognjen Ilic i Dragan Dostanic

Sada ponovo biciklistički klub BORAC ima svog olimpijca i ima veliki zadatak da mu obezbedi adekvatne uslove za pripreme i nastup na najvećoj smotri sporta u svetu.

Porodica Ilić uvek uz Ognjena

Ognjen je već otputovao na visinske pripreme u Italiju – Livinjo, gde će provesti tri nedelje. Za to vreme mora mu se obezbediti kvalitetan bicikl, jer je njegov star pet godina za zastarelom  tehnologijom. Klub se nada da će Grad Čačak stati iza svog sportiste i pomoći  da Ognjen dostojanstveno i ravnopravno sa ostalim sportistima iz celog sveta nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.