Biciklisti Borca ekipni šampioni Srbije

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu seniorska i juniorska ekipa Borca osvojili šampionske titule, dok je senior Marko Danilović osvojio drugo mesto u pojedninacnoj konkurenciji.

Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu za 2018.godinu održano je 22 i 24.juna u Erdeviku i autodromu Beranovac kod Kraljeva. Na Beranovcu seniori su vozili 25 krugova u ukupnoj dužini od 130km. Vodila se veoma dinamična i brza trka. Ekipa Borca nastupila je samo sa tri takmičara, protiv mnogo brojnijih ekipa Partizana iz Beograda, Metalca iz Kraljeva i ostalih klubova, ali dobrom taktičkom i prevashodno svojom fizičkom spremnošću uspeli su da odvezu odličnu trku. U odlučujućem begu kada se formirala vodeća grupa od osam takmičara, negde na polovini trke, sva trojica borčevih biciklista bili su napred. U odlučujući napad pet krugova pre kraja trke, krenuo je takmičar Metalca iz Kraljeva Dušan Rajović koji inače nastupa i za profesionalnu ekipu ADRIA iz Novog Mesta. Taj napad jedini je pratio Marko Danilović. Njih dvojica su iz kruga u krug povećavali prednost i pobednika je odlučivao sprint u kome je Rajović osvojio šampionsku titulu, dok je Danilović ovaj put morao da se zadovolji drugim mestom. Dobar nastup imao je i Stefan Stefanović koji je kontrolisao bicikliste Partizana i sa njima došao na cilj. Uspeo je da osvoji četvrto mesto, što je sa plasmanom Jovana Rajkovića u prvih petnaest bilo dovoljno da Borac ekipno osvoji prvo mesto ispred Metalca i Partizana.

Juniori su imali takodje dobar nastup, svi članovi ekipe došli su u glavnoj grupi iza dvojice takmičara koji su se odvojili i sprint je odlučivao o bronzanoj medalji. Na žalost pojedinačno nije uzeta medalja jer je Bogdan Milošević osvojio četvrto mesto, Veljko Vučićević bio je peti i Dimitrije Jeremić šesti, ali je to bilo dovoljno da ekipa Borca osvoji prvo mesto.

 

U ostalim uzrasnim kategorijama, poletarac Matija Peković osvojio je treće mesto, a medju prvih deset bili su plasirani i mladji kadet Boško Veličić i kadet Jovan Djumić, dok je ekipa kadeta bila treća. U kategoriji masters Miroslav Bogdanović osvojio je treće mesto.

U Erdeviku vožena je disciplina pojedanični hronometar. S obzorom da klub ne poseduje specijalne aerodinamične bicikle za ovu disciplinu odlučeno je da seniori ne nastupe, već da energiju čuvaju za drumsku trku. Kod juniora četvrto mesto osvojio je Bogdan Milošević, kod mladjih kadeta Boško Veličić osvojio je peto mesto i poletarac Matija Peković deveto mesto. Medalje su osvojili veterani Borca u kategoriji masters, Toni Smiljanić osvojio je prvo, a Miroslav Bogdanović drugo mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.