BICIKLISTI BORCA VRATILI SE SA PRIPREMA KOJE SU ODRŽANE U TURSKOJ

posted in: Vesti | 0

Seniorska ekipa biciklističkog kluba BORAC bila je na zimskim pripremama u Turskom letovalištu Alanja u periodu od 19.Januara do 14.Februara 2015.godine. Pripreme je organizovao Biciklistički savez Srbije, a na pripremama je bilo sedam najboljih seniora u Srbiji i najbolja seniorka u MTB-u Jovana Crnogorac.

Reprezentacija_Srbije_na_zidinama_stare_Alanje

U toku zimskih meseci, kada vremenski uslovi u Srbiji ne dozvoljavajuda se biciklistički trening odvija na otvorenom, tradicionalno najbolji biciklisti odlaze u toplije krajeve. Do ove godine išlo se na Jadransko primorje u Crnu Goru, ali ove godine promenjena je destinacija. Zbog važnosti ove takmičarske sezone, u kojoj se ispunjava Olimpijska norma, napravljen je kvalitetan program, koji je zahtevao i kvalitetnije pripreme. U tom smislu Biciklistički savez Srbije prihvatio je ponudu iz Turske( Alanja ), da u veoma dobrim uslovima, sprovede pripreme svojih najboljih biciklista.
S obzirom na dalek put i veliki broj dana, Biciklistički savez Srbije snosio je kompletne troškove puta i troškove hotela za pet takmičara, dok je biciklistički klub BORAC platio troškove hotela za svoja dva člana.

Biciklisti_BORCA_u_tvrdjavi_stare_Alanje

Na pripremama bili su Jovan Zekavica, Marko Danilović, Stefan Stefanović i Goran Antonijević iz Borca, kao i Ivan Stević, Gabor Kasa i Marko Stanković. Pripremama je rukovodio selektor u MTB-u Nemanja Vajs.

Za 26 radnih dana prešlo se biciklama oko 3000km, podignute su tone tereta i u danima kada se nije moglo na drum zbog obilne kiše, voženi su trenažeri. Sve u svemu utisci su povoljni, takmičari zadovoljni, i spremni za prve trke.
U planu je bio nastup na seriji jednodnevnih trka u Maroku od 26.februara do 01.marta, ali u zadnjem trenutku organizator je otkazao gostoprimstvo našim najboljim biciklistima. Prvi nastup imaće 04.marta u Hrvatskoj na trci Trofej Umaga i 07.marta na Trofeju Poreča, koje se boduje za Euro tour. Posle toga odlazi se za Rusiju u Soči u periodu od 17-22.marta voziće seriju trka , koje se takodje boduju za Euro tour.

Sezona trka u Srbiji počeće početkom aprila meseca sa trkom za Kup Srbije u Novom Sadu.

Pored seniora, mladje kategorije u biciklističkom klubu Borac vredno su radile tokom zimskih meseci u Čačku i spremno će dočekati početak sezone, od koje se očekuje da bude uspešnija od prethodne, a bila je jedna od najuspešnijih u istoriji kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.