BICIKLISTIČKA TRKA ZA KUP SRBIJE U ČAČKU

posted in: Vesti | 0

Jovan-Zekavica-pobedjuje-trku-Nagrada-Sombora-2015U NEDELJU 19.JULA 2015.GODINE

Prema kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, Biciklistički klub BORAC, organizovaće trku za Kup Srbije za sve kategorije u Čačku u nedelju 19.07.2015.godine.

Kup Srbije u biciklizmu je sitem takmičenja u kome se sabiraju bodovi osvojeni na deset trka u toku sezone. Bodovanje se vrši u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji za sve uzrasne kategorije. Posle tri održane trke (Beograd, , Sombor i Kraljevo), red je došao i na Čačak. Prema programu takmičenja, skup svih takmičara je u centru grada od 9.30 do 10.45 sati kada se u zatvorenoj vožnji polazi na zvaničan start u Trbušane.

Staza na kojoij će se održati trka je kružna, sa startom i ciljem u Trbušanima kod kafane KOD VLADA na putu Čačak-Pranjani, dalje na prvoj rakrsnici se skreće levo na lokalni put ka Katrićima, posle 2km skreće se levo lokalnim putem ka Prijevoru do lokalnog puta Prijevor-Trbušani kojim se ide do škole u Trbušanima gde se skreće levo na regionalni put Čačak-Pranjani. Dužina jednog kruga iznosi 8km. Kategorija mlađih kadeta i kadeta startovaće u 11,00 sati i vozi se 6 krugova. Po završetku njihove trke startovaće juniori i seniori oko 12,30 sati i voziće 12 krugova.

Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju i meštane sela Trbušani, Miokovci i Prijevor da će pomenuti putni pravci u vremenu od 11.00 do 15.30 biti zabranjeni za saobraćaj svih vrsta vozila.

Posle tri održane trke biciklisti Borca u seniorskoj konkurenciji su prvi ekipno, kao i pojedinačno Jovan Zekavica. Kod mladjih kategorija ekipe mladjih kadeta, kadeta i juniora nalaze se medju prve tri ekipe.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i biciklizma u Čačku da prisustvuju jednom vrhunskom sportskom takmičenju i pozdrave najbolje bicikliste Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.