Biciklistički savez Srbije organizuje drugi deo trke „Banjaluka – Beograd“ za olimpijske bodove

posted in: Stare vesti | 0

Biciklistički savez Srbije organizovaće 24. aprila drugi deo međunarodne trke „Banjaluka – Beograd“ od Bjeljine do Beograda (124 km) koji će se bodovati za rang liste UCI i odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012.
Prvi deo trke (kriterijum 22. aprila ulicama Banjaluke i potom 23. aprila Banjaluka – Modriča) organizovaće vredni biciklistički radnici banjalučkog kluba BSK čiji je direktor Vladimir Kuvalja.

– Sednica Vlade Srbije održana je nedavano u Banjaluci i na taj način potvrđene su i specijalne veze Republike Spske i Srbije i nadamo se da će nam i resorna ministarstva Srbije pomoći u onoj meri u kojoj i vlada Republike Srpske pomaže organizatorima iz Banjaluke, jer se kod njih ova manifestacija uvažava kao priredba od interesa i za grad i za Republiku Srpsku – istakao je generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.- BS Srbije je veoma važno da uspešno organizuje drugi deo trke, kako bi se nastavila dobra saradnja sa našim sportskim prijateljima iz Banjaluke koji traje već pet godina, ali je ovo i velika šansa, koju ne smemo da propustimo, da osvojimo olimpijske bodove. Već smo uputili molbe Ministarstvu omladine i sporta Srbije i resornim institucijama u Beogradu da nam pomognu u organizaciji i nadamo se pozitivnom odgovoru jer je u intersu srpskog biciklizma da se trka održi u rangu za UCI bodove.
Rokvić je pozvao i srpske firme, koje imaju poslovne interese u Republici Srpskoj da se priključe organizaciji i predstave se na startu trke u Bjeljini.
Prošle godine, zbog određenih poteškoća, drugi deo trke nije održan u kategoriji 1.2 za UCI bodove i tada je BS Srbije ostao bez 18 svetskih poena jer je Žolt Der bio peti (deset bodova), a Aleksandar Dukić šesti (osam bodova). U prvom delu srpski biciklisti su lepo prošli i osvojili prve UCI bodove u sezoni i to čak 21 – Nikola Kozomara je dobio deset poena za peto mesto, Žolt Der osam za šesto, a Dragan Spasić tri boda za osmo mesto! U obe trke lane su slavili Slovenci, u prvom delu Jure Zrimšek iz Save, u drugom delu Matej Marin iz Perutnine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.