Biciklistički savez Vojvodine bogatiji za dva nova kluba Jednotu i „Zekin točak“

posted in: Stare vesti | 0

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Biciklističkog saveza Vojvodine održanoj u Apatinu, u članstvo su primljena dva nova koluba Jednota iz Šida  i „Zekin točak“ iz Krčedina. Skupštini su prisustvovali delegati deset klubova.
– U veoma teškim ekonomskim okolnostima uspeli smo da program saveza u minuloj godini u potpunosti sprovedemo – istakao je predsednik BSV Nebojša Subić.- Veliki udeo imali su i klubovi i organizacije koje su poneli značajan teret organizacije. Cilj nam je da i ove godine sve što smo planirali iz kalendara i programa rada realizujemo, ali i da, koliko je to moguće, počnemo sa izgradnjom biciklističkih objekata, pre svega piste koji izuzutno nedostaju biciklistima.

Vredni biciklistički radnici Vojvodine uz trke iz Biciklističke lige Srbije u drumskom, odnosno planinskom bicikllizmu organizovaće i međunarodni juniorski „Trofej sajamaskih gradova“ (20. i 21. maj) i trku „Kroz Vojvodinu“ u tri dela – 8. i 10. septembra voziće se za UCI bodove a 9. septembra biće „Velika nagrada trke Kroz Vojvodinu“ u nacionalnoj kategoriji.
– Planiramo, kao lane, da se aktivno uključimo, od 16. do 22. septembra i u Evropsku nedelju mobilnosti, koja promoviše zdrav život i životnu sredinu – najavio je Subić.- Planiramo 22. septembra  da pozovemo sve građane da sednu na bicikl i da tako obeležimo svetski dan bez automobila.
Prvenstvo Vojvodine hronometar biće 9. jula a drumsko 16. jula. Brdsko prvenstvo Vojvodine planirano je za 24. septembar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.