Bojan Đurđić šampion Srbije u ap hilu

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentativac kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u planinskom biciklizmu u disciplini ap hil održanom na Vlasini u organizaciji kluba Orlovac iz Crne Trave, a pod pokroviteljstvo Turističke organizacije Surdulice i uz podršku firmi Tončevgradnja – Surdulica, Banković, „Voda Rosa“ i Hidroelektrana na Vlasini.

Đurđić je na teškoj stazi od dva kilometra sa usponom i do 20 procenata

pobedio mladog Aleksu Marića iz Crvene zvezde i Bugarina Todora Angelova (Lastavivca). Treće mesto u bodovljnju za Šampionat Srbije zauzeo je Oliver Štrbac iz Fanatika koji je stigao četvrti. Marić je najbolji vozač do 23 godine ispred Olivera Štrbca i Milana Nešića iz Orlovca.

Najbolja dama bila je Vanesa Durman iz Fanatika, drugo mesto pripalo je Nikoleti Mitrović a treće Ružici Šmelcerović (obe Orlovac).

Najbolji u trci juniora bili su Aleksandar Cvetković iz Radničkog (Kragujevac), Nemanja Glišić (BK Novi Sad) i Negovan Stanačkov iz Orlovca.

Kadetsku trku za titulu dobio je Marko Simijonović iz Orlovca, ispred Danijela Njiradija iz Kapriola (Bačka Topola) i Momčila Gajića iz novosadskog Fanatika.

Tri najuspešnija u kategoriji Mastersa bili su Branislav Matić iz Fanatika, Goran Ristić iz leskovačkog Aktavisa i Aleksandar Marić iz kragujevačkog Radničkog. U hobi fan klasi pobedio je Goran Antić, individualac iz Niša.

U nedelju 22. avgusta na Vlasini će se održati trka Lige Srbije u planinskom biciklizmu (disciplina kros kantri).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.