Borisavljević ponovo juniorski šampion Balkana, Galović drugi kadet a Bogdanović treći

posted in: Stare vesti | 0

Miloš Borisavljević, supertalentovani juniorski reprezentativac kraljevačkog Metalca odbranio je titulu šampiona Balkana u drumskoj vožnji na prvenstvu održanom u Beogradu!

Stazu od 93 km od Metroa na Vidikovcu do Ripnja, preko zahtevnog Glumčevog brda prešao je sa 2:24,45 časova i solo stigao na cilj sa 2,38 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog Nike Iltijana iz Albanije. Treći je trku završio Ferit Kan Samli iz Turske sa 3,44 minuta slabijim vremenom, dok je lep uspeh postigao osvajanjem četvrtog mesta Stefan Stefanović, reprezenatativac čačanskog Borca sa 7,01 minut zastatka. Deveti je bio Marko Polumirac juniorski as Metalca, a 17. Aleksandar Mitić omladinski reprezentativac Partizana.

Mladi Andrej Galović kadetski reprezentativac Partizana osvojio je srebrnu medalju dok se bronzom okitio kadetski as niškog Železničara MBN Milan Bogdanović.Turčin Onur Balkan pobedio je u kadetskoj trci na stazi od 63,5 km pobegavši grupi od 27 biciklista na 33. kilometru. Završio je trku u vremenu 1:38,43 časova. Bogdanović na drugom mestu je imao 52 sekunde slabije vreme dok je Bogdanović na trećoj pozciji stigao sa 3,10 minuta zaostatka. Na četvrto mesto plasirao se Dušan Rajović, dok je 17. stigao Stefan Jovanović obojica reprezentativci Metalca.

Predsednik organizatora BS Beograda Nebojša Popov zahvalio se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda i opštinama Stari Grad i Vračar, generalnom sponzoru Itera (Rusija) kao i sponzorima: Vila Jelena, Holidej In, Salkano, Nelt, Fruvita, Metro, Avia, Lasta, Leonardo, Kika, Maruška, Aksiom, Beogradski vodovod i kanalizacija, Denstar, Auto moto savez Srbije i Dom zdravlja Dr Ristić. O bezbednosti brinula je sabraćajna policija MUP Srbije.

Učestvovali su mladi biciklisti iz Albanije, Rumunije, Kipra, Bugarske, Turske, Moldavije, BiH, Makedonije i Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.