Britanka Ketrin Viliamson u majici Srbije četvrta na prolaznim i brdskim ciljevima i 28. u generalnom plasmanu u Češkoj

posted in: Stare vesti | 0

Britanka Ketrin Viliamson, prvakinja Britanije za 2009. u drumskoj vožnji, kao članica mešovite ekipe Srbije na trci „Češko – švajcarski trofej“ (kategorija 2.2)  završenoj posle pet etapa u okoli Krasne Lipe u Češkoj, zauzela je četvrta mesta u konačnom plasmanu za brdske i prolazne ciljeve i 28. mesto u geneneralnom plasmanu sa 4,42 minuta zaostatka iza pobednice Nemice Triksi Forak.

Ostale srpske reprezentaivke su odustale – Ivana Mijučić, Dragana Kovačević, Jovana Kritnić i Marija Kuzeljević, kao i gošća, Slovakinja Zuzana Vojtišova.

Viliamsonova, koja je posle dve etape bila četvrta u ukupnom plasmanu, pokvarila je poziciju u trećoj etapi, hronometru voženom u Poljskoj, kada je zauzela 76. mesto sa 4,03 minuta zaostaka u odnosnu na pobednicu Triksi Forak. U četvrtoj etapi na 104 km, ponovo je pobedila Triksi Forak, Viliamsonova je bila šesta u vremenu pobednice. U poslednjoj, petoj, etapi, ponovo uspeh Forakove, koja je osvojila prva mesta u svim etapama, dok je Ketrin Viliamson bila deveta u vremenu pobednice.

U konačnom generalnom plasmanu, prva je Triksi Forak (Nemačka) 12:57,39 časova, druga je Aleksndra Burčenkova (Rusija) sa 1,05 minuta slabijim vremenom, a treća Sara Dister (Nemačka – nacionalni tim) sa 1,10 minuta zaostatka. Reprezentaciju Srbije vodio je trener Alan Voluhter angažovan u programu „Olimpijska solidarnost“ na incijativu BSS i uz pomoć OK Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.