Četiri prva mesta za Borac na drugom Kupu Srbije

posted in: Vesti | 0

Na drugom Kupu Srbije u drumskom biciklizmu, održanog u Beogradu, takmičari Borca osvojili su četiri prva mesta. Ekipno prvi su bile ekipe senior i junior, dok su pojedinačno prvi bili Aleksandar Petrović u kategoriji kadeta i David Kostić u kategoriji mladjih kadeta. Senior marko Danilović osvojio je drugo mesto.

U subotu 26.04.2014.godine održana je druga trka za Kup Srbije u drumskom biciklizmu u organizaciji OBK BEOGADA. Pre podne vozili su mladji kadeti i kadeti na stazi od Beograda do vrha Avale u dužini od 15km. Staza kratka, ali veoma zahtevna sa usponom od 5km na kraju. Mlade nade Borca vozile su veoma dobro i u konkurenciji kadeta Aleksandar Petrović veoma ubedljivo osvojio je prvo mesto. Matija Zorić bio je jedanaesti, a Milan Milivojević šesnaesti. Ekipno bili su treći iza Partizana i AS Apatina.
Na istoj stazi, kao i stariji kolega, mladji kadet David Kostić osvojio je ubedljivo prvo mesto, dok je Igor Vasojević bio četvrti. Stefanu Sretenoviću pukao je lanac na 2km do cilj tako da nije završio trku, a samim tim i ekipnog plasmana nije bilo.

Po podne vožena je trka u kategoriji senior i junior, na stazi od Beograda, preko Pančeva, Smedereva, Grocke do Rakovice u dužini od 115km. U veoma zanimljivoj trci po veoma vetrovitom vremenu, odvojila se vodeća grupa od šest takmičara posle 40km. U toj grupi bili su Marko Danilović i Stefan Stefanović. Ovaj beg je odgovarao ekipi Borca, jer u njoj nisu bili takmičari koji su bili visoko plasirani na prvoj trci za Kup, osim Danilovića. Vodećima na 15km do cilja priključili su se i Jovan Zekavica i Goran Antonijević sa jednim takmičarem Metalca iz Kraljeva. Kako su brojčano takmičari Borca bili u prednosti u odnosu na konkurente, očekivala se sigurna pojedinačna pobeda. U veoma zanimljivom i do zadnjeg milimetra neizvesnom finišu, Ivan Stević je uspeo da osvoji prvo mesto ispred Marka Danilovića. Jovan Zekavica bio je četvrti, Stefan Stefanović peti i Goran Antonjević sedmi. Ovi pojedinačni plasmani bili su dovoljni za ubedljivu pobedu ekipe Borca ispred OBK Beograda i Metalca iz Kraljeva.

Juniori Borca vozili su istu stazu kao i seniori, a Nikola Tripković osvojio je šesto mesto, Jovan Djukanović bio je osmi, a Nemanja Kolaković trinaesti. Ekipno Borac je osvojio prvo mesto.

Posle dve trke Kupa Srbije, pojedinačno prvi je Marko Danilović i seniorska ekipa Borca, kao i Aleksandar Petrović kod kadeta, dok je David Kostić na drugom mestu kod mladjih kadeta.

Od 29.04 do 03.05.2014.godine reprezentacija Srbije do 23 godine učestvovaće na trci za Svetki kup TOUR d’ KARPATIAN u Poljskoj i članovi ekipe biće Marko Danilović i Stefan Stefanović, dok će trener biti prvi tener Borca, Predrag Prokić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.