ČETVOROSTRUKA POBEDA BICIKLISTA BORCA NA PRVOJ TRCI ZA KUP SRBIJE

posted in: Vesti | 0

Stefan Stefanović i Marko Danilović na pobedničkom postolju (2)Na prvoj trci za Kup Srbije koja je održana u Beogradu biciklisti Borca prva mesta su osvojili senior Stefan Stefanović, junior Nikola Tripković, kao i seniorska i juniorska ekipa.

Prva trka u okviru biciklističkog Kupa Srbije održana je u subotu 30.05.2015.godine u Beogradu na stazi koja je išla preko Pančeva, Smedereva, Grocke do Rakovice u dužini od 118km. Već posle 20km odvojila se vodeća grupa od osam takmičara u kojoj su bili čačanski biciklisti Marko Danilović, Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i junior Nikola Tripković. Ta grupa išla je složno ka cilju, ali posle Smedereva na usponima počela je i da se osipa. Jak tempo diktirali su biciklisti Borca, a na 15km do cilja iskoristili su svoju brojčanu prednost i u jednom od napada Stefan Stefanović se odvaja i sam dolazi na cilj. U sprintu ostatka grupe Ivan Stević, OBK Beograd osvaja drugo mesto, dok je Marko Danilović bio treći, a Nikola Tripković četvrti, odnosno prvi junior. Jovan Zekavica osvaja šesto mesto, a Goran Antonijević sedmo, što je bilo dovoljno za osvajanje ubedljivo prvog mesta u ekipnoj konkurenciji.

Nikola Tripković i Aleksandar Jovanović na pobedničkom postoljuDobru vožnju seniora, začinili su i juniori jer pored pobede Nikole Tripkovića, Aleksandar Jovanović odsprintao je drugu grupu, osvojio ukupno osmo mesto, odnosno drugo u konkurenciji juniora. Jovan Djukanović kao treći junior Borca osvojio je šesnaesto mesto ukupno, odnosno peto mesto u konkurenciji juniora, što je bilo dovoljno za pobedu i juniorske ekipe.

Dobrim startom na domaćim drumovima biciklisti Borca opravdali su očekivanja, jer oni brane prošlogodišnje titule.

Naredni nastup seniori imaće na medjunarodnoj trci u okviru Euro toura u Turskoj na trci Tour of Ankara od 10-13.juna, a juniori na Kupu nacija u Austriji na trci Kup Karlsberg od 11-14. juna u okviru nastupa Reprezentacije Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.