Čubrić bira za EŠ u Apatinu, Gajičić sa juniorima u Luksemburgu

posted in: Stare vesti | 0

Narednog vikenda u Srbiji će se voziti čak tri trke – dve u drumskom biciklizmu i jedna u planinskom!

U subotu 10. jula u Apatinu će se održati, u organizaciji kluba As i BSS trka za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu za seniore, do 23 godine i juniore (start u 11,25, staza 91,3 km), rekreativce u masterse (start je u 11 časova, 77 km) i kadete i mlađe kadete (46 km, start u 11,39 časova). Za ligu će se bodovati rezultati seniora, juniora, kadeta i mlađih kadeta. Start je kod zgrade Opštine Apatin u Ulici srpskih vladara.

– Ova trka biće za vozače do 23 godine test pred Šampionat Evrope u Turskoj kod Ankare 17. i 18. jula – kaže selektor seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić. – Imali smo, na kraćim pripremama u Kraljevu, nekoliko veoma jakih treninga, prešli smo preko 500 kilometra u tri dana, a konačan spisak za Tursku saopštiću posle trke u Apatinu, jer mnogo zavisi i od stanja u kasi BSS… Na spisku su Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, Milanko Petrović iz kraljevačkog Metalca, Jovan Rajković iz niškog Železničara MBN i Jovan Zekavica iz Partizana.

Srpskih biciklista za vikend biće i na inostranom drumu. Na trci Kupa nacija u Luksemburgu „Velika nagrada generala Patona“ 10. i 11. jula učestvovavaće omladinska reprezentacija Srbije pod vođstvom selektora Saše Gajičića!

– Voziće Aleksa Veličković i Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije, Marko Danilović iz čačanskog Borca i Filip Pavlović iz Partizana – objasnio je Gajičić – Cilj je da osvojimo neki svetski bod za juniorsku rang listu. Trka je jaka, ali je i dobro da vidimo šta ko može pred Šampionat Evrope. Takođe, planiramo u avgustu pripreme na Bledu, odakle ćemo otići na juniorsko Prvenstvo sveta u Italiju 8. avgusta…

U nedelju 11. jula u Šidu će biti praznik biciklizma. Voziće se trka za Ligu Srbije „Ulicama Save Šumanovića“. Bodove će osvajati mlađi kadeti i kadeti, a planirana je i trka za masterse, ali ne za Ligu. Krug je 2,6 km, kadeti će startovati u 11 časova na stazi od 42 km, mlađi kadeti voziće 26 km, a mestersi 39 km. Organizator je klub Šid i BSS. Start je kod Kafea Sinema u Karađorđevoj ulici.

Centar srpskog planinskog biciklizma u nedelju 11. jula biće Crna Trava. Klub Orlovac uz pomoć GTŠ „Milentije Popović“ i BSS organizovaće trku za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu  „Balkan kup – Memorijal Bobana Bogdanovića“. Bodovaće se rezultati svih kategorija. Elita i vozači do 23 godine će startovati na stazi od osam krugova po 4,1 km, mestersi i juniori voziće šest krugova, žene pet, juniorke tri, kadeti tri, poletarci jedan krug, dok će u hobi sport staza biti tri kruga a u hobi fan jedan krug. Kadeti, poletaci i hobisti startovaće od 11 časova, a ostale ketegorije od 13 časova.  Organizatorima su pomogli i firma „Banković“, Viadukt Beograd, Crnotravac invest, Balkan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.