Čubrić izabrao za Prvenstvo Evrope

posted in: Vesti | 0

BRNO, 15. jul (Info centar)

– Radiša Čubrić, selektor reprezentacije Srbije odabrao je vozače za Šampionat Evrope drumskoj vožnji 21. jula u Brnu u Češkoj.

Na put su već krenuli direktno sa trke „Sibiu tur“ vozači do 23 godine Miloš Borisavljević (CCN Metalac, Kraljevo), Jovan Zekavica i Stefan Stefanović (obojica Borac, Čačak) a pridružiće im se u sredu Jelena Erić iz CCN Metalca koja će startovati u omladinskoj trci!…

– Nemamo iluziju da će biti lako i zbog toga sam poveo trojicu najspremnijih biciklista – kaže selektor Radiša Čubrić – Evropsko prvenstvo ume da bude jače nego svetsko, jer dolazi po sedam osam vozača iz iste zemlje. Borisavljeviću i Stefanoviću je ovo prva seniorska godina, lane su vozili u Holandiji juniorsku trku. Trenirićemo koliko budemo mogli na stazi do trke 21. jula. Istog dana voze i juniorke. Jelna Erić je debitant. Koliko me služi pamćenje naš biciklizam nikada nije imao juniorku u drumskoj vožnji na Prvenstvu Evrope.

Prošle godine u Holandiji, Marić i Kozomara su odustali u trci za vozače do 23 gdine, Borisavljević je završio kao 27. a Stefanović kao 96. junior obojica sa sekundom zaostatka za pobednikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.