Čubrić: „Nikad bliže medalji“!

posted in: Vesti | 0

MERSIN, 29. jun (Info centra).

– Srpski biciklizam nikada nije bio bliži medalji na Mediteranskim igrama nego u drumskoj trci u Mersinu u Turskoj! Selektor Radiša Čubrić, uz čestitke svim srpskim reprezentativcima, dan posle trke sumirao je utiske:

– Na 300 metara pre cilja, Kasa je bio u prvih šest pozicija sa sjajnim izgledima da se domogne medalje. Bio je iza Francuza Laporta, ali se jedan italijanski biciklista koji je „navlačio“ za Rufinija „sklonio“ i izazvao težak pad nekoliko vozača. Kasa, na sreću, nije pao, ali je izgubio vreme i desetak pozicija i to je bio kraj. Zekavica, koji je bio sa Kasom u vodećoj grupi i koji se izmorio „navlačeći“ za Kasu, je ipak uspeo da sprinta i da se domogne 13. mesta. Kasa je bio 18. obojica u vremenu pobednika, sa malim zaostatcima Borisavljević 25. a Danilović 34…

Čubrić je posebno stakao da su svi srpski biciklisti dosledno poštovali dogovor pre starta:

– U prvom delu trke otišla je grupa od 20 biciklista i među njima samo Zekavica. Međutim, rano su počeli skokovi Španaca i trka se bukvalno raspala na nekolikog grupa. Imali smo u poslednjih pet kilometra veoma povoljnu situaciju, napred je bila grupa do 30 biciklista i u njoj smo imali Zekavicu i Kasu. Da nije bilo tog pada, radovali bismo se medalji. Kasa je bio na točku Francuzu i imao je šansu da ge obiđe jer Francuz nije sprinter već dobar hronometraš – uveren je Čubrić.- U celini, možemo d abudemo zadovoljni, Kasa i Zekavica su završili u vremenu pobednika. Turci su uložili protest zbog trećeplasiranog Alžirca tvrdeći da ga je do pet kilometra pre cilja dovukao autombil.

Čubrić ponovo je istako veliku borbenost srpskih biciklista:

– Šteta što nas nije gledao neko iz rukovodstva mediteranskog tima i novinari, bila je to sjajna vožnja koju sam ispratio samo ja, a zaslužili su da im još neko čestita.

Pobednik Nikolo Rufoni (Italija) je stazu od 149 kilometra prešao za 3:20,11 časova i trijumfovao u sprintu grupe od 22 vozača. Drugo mesto osvojio je Kristof Laport (Francuska), a treći je trku završio Alžirac Abdelbasat Hanaši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.