Čubrić sa mladima u Kraljevu, Gajičić okuplja podmladak pod Bukuljom!

posted in: Stare vesti | 0

Radiša Čubrić, selektor seniorske reprezentacije Srbije pozvao je na pripreme za Šampionat Evrope za vozače do 23 godine i juniore u Ankari 17. i 18. jula, četvoricu biciklista i treniraće u Kraljevu i okolini.

Na spisku su Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Milanko Petrović (Metalac, Kraljevo), Jovan Rajković (Železničar MBN, Niš) i Jovan  Zekavica (Partizan).

– Savez nema dovoqno sredstava i u zavisnosti od finansija, odrediću i broj putnika za Ankaru – kažeČubrić. – Voleo bih da bude novca, ali i da nađem bicikl za hronometar Milanku Petroviću, kako bi učestvovao u borbi protiv štoperice na EŠ, jer sam siguran da bi bio među boljima u ovoj disciplini. Na žalost, nismo u prilici da odlučujemo kao stručnjaci, već kao računovođe, jer sve zavisi od dubine  kase…

Selektor juniora Saša Gajičić, nekada naš najuspešniji profesionalac, okupiće od 3. do 5. jula na kratkim pripremama najbolje srpske mlade bicikliste. Baza će biti Aranđelovac, a pod Bukuljom će trenirati Aleksa Veličković i Uroš Jovanović (Šumadija, Aranđelovac), Lazar Jovanović i Marko Danilović (Borac, Čačak), Filip Pavlović (Partizan) i Đorđe Stevanović (Železničar MBN , Niš).

– Sa ovih prirema u ponedeljak putuju u trening centar UCI u Eglu kraj Lozane četvoro naših olimpijaca za Letnje olimpijske igre mladih čiji je domaćin Singapur od 17. do 25. avgusta – Lazar Jovanović, Aleksa Veličković i Filip Pavlović, a pridružiće im se i Jovana Crnogorac iz kluba BK Novi Sad – objasnio je Gajičić. – To je kamp Mđuanarodne biciklističke unije  UCI i sa njima će raditi vrhunski treneri, objasniće im kako će se takmičiti u Singapuru jer se voze drumska trka, be – em – iks trka, hronometar i trka na planinskim biciklma. Vodiću ih u Singapur sam, biće pakleno jer nosimo deset bicikla – četiri za drum, po dva za planinski biciklizam,  be – em – iks i hronometar, jer svi voza ove discipline.

Što se tiče Šampionata Evrope u Turskoj, Gajičić će povesti četvoricu biciklista sa ovih priprema na jaku trku juniorskog Kupa nacija u Luksemburgu 10. i 11. jula:

– Putovaće Veličković, Danilović, Uroš Jovanović i Pavlović – objasnio je Gajičić – Cilj je da osvojimo neki svetski bod za juniorsku rang listu. Trka je jaka, ali je i dobro da vidimo šta ko može pred Šampionat Evrope. Takođe, planiramo u avgustu pripreme na Bledu odakle ćemo otići na juniorsko Prvenstvo sveta u Italiju 8. avgusta i sa tog takmičenja, praktično, naši mladi olimpijci odlaze u Singapur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.