Der na kraju 32. na trci „Velika nagrada Sočija“

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der biciklista kragujevačklg Radničkog u majici reprezentacije Srbije zauzeo je 32. mesto u generalnom plasmanu na trci „Velika nagrada Sočija“ (kategorija 2.2) završenoj posle pet etapa u Krasnodaru.
Der je imao zaostatak od 17,30 minuta. Na 64. mesto plasirao se Esad Hasanović sa 36,29 minuta slabijim vremenom dok je Nebojša Jovanović 65. u koknkurenciji 67 vozača (od 132) koji su završili trku, sa 42,57 minuta zaostatka.

 

 

Pobedio je Nemac Bernd Šreder (Šparkase) u vremenu 18:24,43 časova. Drugi je sa sekundom zaostaka Aleksandar Šejdik (Ukrajina, ISD) dok je treći Sergej Rudaskov (Rusija, „Itera Kaćuša“). Rudaskov je nosio žutu majicu u petoj etapi, ali je na klizavim tramvajskim šinama 3,5 km pre cilja proklizao, pao i izgubio prvo mesto!
U poslednjoj etapi slavio je Kazahstanac Ruslan Tleubajev koji je stazu od Nebuga do Krasnodara od 163 km prešao za 3:58,46 časova. Stigao je solo na cilj sa dve sekunde prednosti u odnosu na grupu u kojoj je u sprintu drugo mesto pripalo mladom reprezentativcu Rusije Alekseju Kunšinu dok je treći bio član nacionalnog tima Rusije Boris Špilevski. Pozicije srpskih biciklsta u etapi: 44. Esad Hasanović + 3,07 minuta zaostatka, 53. Žolt Der, 59. Nebojša Jovanović obojica u vremenu Hasanovića itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.