Der na kraju deveti u Argentini

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der, srpski reprezentativac iz kragujevačkog Radničkog, vozio je kao gost u mešovitoj međunarodnoj ekipi „Start tim“ na trci „Vuleta ciklistika del Valje de Uko“ u Argentini i na kraju zauzeo odlično deveto mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji blizu 80 biciklista!
U prvoj etapi, Der je bio treći, u drugoj etapi, vožnji na hronometar plasirao se na 15. mesto, a istog dana po podne u trećoj drumskoj etapi bio je šesti.. U poslednjoj, četvrtoj etapi, zauzeo je deveto mesto…
– Najteža etapa je bila poslednjeg dana, kada smo išli na cilj na brdu sa usponom dugačkim skoro 20 km. Nije bio jak, ali je dobro izmorio sve učesnike. Imao sam 1,10 minuta zaostatka iza pobednika, mog druga iz ekipe Mauricija Frasera. Ova trka mi je dobro došla pred nastavka južnoameričke turneje. Već u utorak letimo iz pokrajine Mendoza, čak 1.000 kilometra do pokrajine Entre Rios gde ćemo startovati na trci „Vuelta Entre Rios“ koja ima šest etapa u pet dana, dve su po 157 km, a biće i po jedan kriterijum i hronometar – kaže Žolt Der.

Trka će se voziti u provinciji Entre Rios (Između dve reke – na srpskom) koja se nalazi na severoistoku Argentine i graniči se sa provicicijom Buenos Ajres na jugu, Korintes na severu, Santa Fe na jugu i državom Urugvaj na istoku. Glavni grad je Paranja koji leži na istoimenoj reci i ima oko 250.000 stanovnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.