Desetkovana srpska reprezentacija na megdanu profesionalcima u Kranju!

posted in: Stare vesti | 0

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je sedam vozača koji će u subotu 2. jula u Kranju voziti na prestižnoj trci kategorije 1.1 „Velika nagrada Kranja- memorijal Filipa Majcena“.
Startovaće, sa nekoliko veoma jakih profi ekipa (Likvigas, Lampre, Perutnina, Sava, Meridiana…) i nekoliko nacionalnih selekcija (Slovenija, Mađarska, Srbija…) Esad Hasanović, Jovan Zekavica i Filip Pavlović, (svi Partizan „Pauer muv“), Žolt Der i Dejan Marić (Radnički Kragujevac), Marko Stanković i Miloš Stojanović (Metalac, Kraljevo). Pošto je trka ketegorije 1.1 bilo je mogućnosti da se prijavi osam vozača za koje organizatori plaćaju smeštaj, ali zbog broja mesta u kombiju BSS spisak je skraćen na sedam biciklista. Trka se vozi od 13 časova i dugačka je 177 km!..


– Za Kranj idemo desetkovani bez Stevića,Spasića i Jovanovića koji su se povredili na trci “Kroz Srbiju” i to je veliki hendikep – kaže selektor Čubrić- Pored iskusnih Dera i Hasanovića odlučio sam se za mlađe vozače jer treba da se kale na većim trkama kao što je ova. Čeka nas i Šampionat Evrope za vozače do 23 godine i juniore u Ofidi u Italiji od 14. do 17. jula. Realno, trojica – četvorica od naših biciklista će sigurno završiti trku, a od ostalih očekujem da ostanu što duže na stazi i maksimalnu borbenost!
Čubrić je istakao i da su za sada kandidati za EŠ do 23 godine Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka i mladi as crno belih Jovan Zekavica:
– Kasa će voziti trku u Trakiji u Turskoj u kategoriji 2.2 i neće sa nama u Kranj. Ostali mladi biciklisti imaju priliku da me ubede dobrom vožnjom u jakoj konkurenciji da i oni zaslužuju poziv na Prvenstvo Evrope, pa je i sa te strane ova trka veoma korisna – smatra Čubrić.- Posle ove trke očekuju nas sredinom meseca trka kategorije 2.2 u Rumuniji u Sibiu, a krajem jula i dve trke u Mađarskoj u Budimpešti i Miškolcu obe u kategriji 1.2. Očekujem do 50 bodova sa ovih trka. Trenutno, po broju poena u Evropa turu smo blizu da ispunimo uslov da imamo možda i tri vozača u eliti na Šampionatu sveta u drumskoj vožnji krajem septembra u Danskoj, ali ništa nije gotovo i do kraja sezone predstoji velika borba za svaki poen jer će se sredinom oktobra podvući crta i za OI u Londonu…
Prošle godine Žolt Der je bio 24. u Kranju. Pobedio je Slovenac Matej Gnezda. Od srpskih biciklista na ovoj trci pobeđivali su 1984. Radomir Pavlović, 1986. Rajko Čubrić i 1989. Mićo Brković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.