Đurđić, Marić i Crnogorac odbranili titule na Šampionatu Srbije u ciklo krosu

posted in: Stare vesti | 0

Bojan Đurđić, reprezentativac u planinskom biciklizmu iz kragujevačkog Radničkog odbranio je titulu šampiona Srbije u eliti na ciklo kros Šampionatu Srbije održanom u Šidu u odličnoj organizaciji kluba Jednota iz ovog grada!
Đurđić je slavio na dobroj i zahtevnoj stazi ispred Alekse Marića iz Crvene zvezde i Ivana Jovanovića iz beogradskog Progresiva, šampiona Srbije 2009. i 2010
Aleksa Marić je ponovo, kao i lane u Novom Sadu, bio najbolji u kategoriji biciklista do 23 godine ispred Marka Popovića iz Ris sajklinga (Novi Sad) i Dejana Marića iz krgujevačkog Radničkog. Aleksi Mariću je ovo treća uzastopna titula u ovoj konkurenciji. Bio je šampion i 2010. u Kraljevu…
Titulu kod dama u eliti odbranila je Jovana Cnogorac, najbolja srpska takmičarka na planinskom biciklu iz BK Novi Sad. Vanesa Durman iz novosadskog Fanatika zauzela je drugo mesto, dok je Jovana Krtinić iz Crvene zvezde stigla treća.
Prošlogodišnji vicešampion u juniorskoj konkurenciji Miloš Borisaljević iz kraljevačkog Metalca, okitio se zlatnom medaljom u Šidu. Slobodan Stanković (BK Novi Sad) osvojio je drugo mesto, a lane treći kadet Aleksandar Mitić iz Partizana došao je do svoje prve juniorske bronze.
Juniorka Milica Rakić (BK Novi Sad), prošle godine šampionka za mlađe kadetkinje, osvojila je titulu ispred Jelene Erić (Metaca) koja je lane bila vicešampionka u eliti i Tamare Simić iz Crvene zvezde.
Aleksandar Roman iz Jednote (Šid) doneo je klubu organizatoru Šampionata Srbije zlatnu medalju u trci kadeta, pretekavši Andreja Galovića iz Partizana i Stefana Jovanovića iz Metalca.
Marko Kasapović osvojio je u trci mlađih kadete treću šampionsku zvezdicu za Biciklistički klub Novi Sad. Bio je brži od Aleksandra Mijatovića, svog druga iz kluba i Velimira Jovičića iz Šida.
U kategoriji mastersa Slobodan Radovanović (Jednota, Šid) pobedio je ispred prošlogodišnjeg vicešampiona Branislava Matića iz Fantika i šampiona 2011. legendarnog Zorana Živkovića iz kragujevačkog kluba Ciklomanija.
Medalje su uručivali prvi sekretar Ambasade Slovačke u Srbiji Miroslav Poljaško, član UO BSS Aleksandar Marić, generalni sekretar BSS Petar Rokvić, selektori Radiša Čubrić (seniori -drum), Nemanja Vajs (planinski biciklizam) i Saša Gajičić (mlađe kategorije – drum) kao Slobodan Radovanović organizator šampionata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.