Đurđić sa pobedom i Bijelom Polju dolazi u nedelju na Avalu na trku „Salkano kupa“.

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentativac u planinskom biciklizmu Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac)  koji ove sezone vozi u majci „Salkano tima“ pobedio je u Bijelom Polju u Crnoj Gori u  šestoj trci „Salkano kupa“ regionalnog takmičenja  Turskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori.
Drugo mesto pripalo je turskom reprezentativcu Hamzi Kanzisu („Salkano tim“) a treće srpskom mladom asu Aleksi Mariću iz Crvene zvezde, koji je takođe u ovoj sezoni član „Salkano tima“.
– Ovo je bila odlična najava za trku u nedelju 13. maja na Avali koja će se takođe bodovati za „Salkano kup“ i koju organizuju klubovi Crvena zvezda i BK Novi Sad– kaže selektor Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs.- Imali smo lepih rezultata u ovom takmičenju ove sezone, nije bilo trke na kojoj smo učestvovali a da neki naš bicklista ili biciklistkinja nije bio na postolju. Očekujemo da i u nedelju na avalskim stazama naši reprezentativci osvoje svetske bodove…
Start glavne trke u nedelju na Avali za elitu i vozače do 23 godine je 13 časova. Voziće sedam krugova po 4,2 km. Pet krugova je staza za žene – elita, juiniorke i masterse, četiri kruga voziće juniorke, kadeti i učesnici u hobi sport klasi, a jedan krug mlađi kadeti i učesnici hobi fan trke.
U šest dosadašnjih trka, na pet se neko od srpskih „planinaca“ našao na postolju: u prvoj u Istanbulu Aleksa Marić  je bio drugi za vozače do 23 godine,  u Tuzli u drugoj trci, je Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) koja takođe vozi za „Salkano tim“ pobedila, a Đurđić je bio drugi, u Novom Sadu  je Jovana Crnogorac bila druga, dok u četvrtoj trci u Goremeu u Turskoj 8. aprila niko od srpskih biciklista nije startovao. U petoj trci u Istanbulu, Aleksa Marić je bio treći do 23 godine i u šestoj trci u Bijelom Polju, Đurđić je bio prvi, a Marić treći u eliti.
Organizator četiri trke u Srbiji (jedna je održana 1. aprila na Popovci kod Novog Sada) a ostale su 13. maja u Beogradu, 2. juna na Kopaoniku i 30. juna u Novom Pazaru,  je Biciklistički savez Srbije i klubovi  uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, OKS, Sportskog saveza Srbije i sponzora i pod pokroviteljstvom fabrike bicikala „Salkano“ iz Turske.

Raspored trka „Salkano kupa“ 2012.

Prva trka, 12. februar: Polonezkoj (Istanbul, Turska) – C 1
Druga trka, 30.mart: Tuzla (BiH) – C 3
Treća trka, 1. april: Novi Sad Popovica na Fruškoj gori (Srbija) – C 2
Četvrta trka, 8. april: Goreme Nevsehir (Turska) – C 1
Peta trka, 6. maj: Istanbul (Turska) – C 1
Šesta trka, 11. maj: Bijelo Polje (Crna Gora) – C 2
Sedma trka, 13. maj: Beograd (Srbija) – C 2
Osma trka, 27. maj: Banjaluka (BiH) – C 3
Deveta trka, 2. jun: Kopaonik (Srbija) – C 3
Deseta trka, 24. jun: Cetinje (Crna Gora) – C 3
Jedanaesta trka, 30. jun: Novi Pazar (Srbija) – C 3
Dvanaesta trka, 26. avgust: Sarajevo (BiH) – C 3.
Finale, 13. trka: Istanbul (Turska) – C 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.