Dve šampionske titule i šest drugih mesta za bicikliste Borca na prvenstvu Srbije

posted in: Vesti | 0

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u biciklizmu u disciplini vožnja na hronometar kadet Borca Veljko Vučićević i poletarac Boško Veličić osvojili šampionske titule, a senior Stefan Stefanović osvojio drugo mesto, u disiplini drumska trka druga mesta osvojili senior Goran Antonijević i seniorska ekipa, kadet Dimitrije Jeremić i kadetska ekipa i ekipa poletaraca.

 

Prvenstvo Srbije u vožnji na hronometar održano je u Erdeviku u petak 23.juna 2017.godine, na stazi od Erdevika do Kukujevaca i nazad. U disciplini gde takmičar startuje sam i bori se protiv štoperice, biciklisti Borca imali su zapažen nastup. Seniori su vozili tri kruga po 10km, po veoma toplom I vetrovitom vremenu. Stefan Stefanović vozio je u okviru očekivanja i osvojio drugo mesto iza Dušana Rajovića, Kraljevčanina koji nastupa za Slovenačku ekipu Adria iz Novog Mesta, a ispred Stevana Klisurića iz Partizana Beograd.


Kadeti su vozili stazu u dužini od 10km, ubedljivo prvo mesto osvojio je takmičar Borca Veljko Vučićević. Ovaj rezultat daje mu velike šanse da nastupi za Reprezentaciju Srbije na letnjem festivalu mladih Evrope-EYOF koji se održava u Julu u Madjarskoj.
Poletarci su vozili stazu u dužini od 2,5km po veoma jakom bočnom vetru koji je bio najveći protivnik najmladjim bicikistima. Boško Veličić posle velike borbe osvaja šampionsku titulu.

Drumsko Prvenstvo Srbije održano je na autodromu Beranovac kod Kraljeva u nedelju 25. juna. Na kružnoj stazi po veoma toplom i vetrovitom vremenu vidjene su zanimljive trke.


Seniori su vozili 25 krugova u dužini od 131,25km. Odmah posle starta odvojila su se tri takmičara medju kojima je bio i biciklista Borca Goran Antonijević. Taj beg delovao je kao bezazlen, jer je trka tek krenula i mnogo je imalo do kraja. S obzirom da su u vodećoj grupi bili još takmičar iz Partizana Dušan Kalaba i iz Metalca Kraljevo Milan Dragojević, taktičkom vožnjom ova tri kluba omogućili su vodećoj trojci da napravi veliku prednost. Zahvaljujući tome oni su sve takmičare obišli za ceo krug i potom samo kontrolisali situaciju. Sprint je odlučivao o pobedniku i očekivalo se da će Goran Antonijević sigurno odneti pobedu, jer je poznat kao odličan sprinter. Svojom greškom on je kasno krenuo u sprint i pobedu je ostvario Dušan Kalaba iz Partizana, dok je Dragojević bio treći. U grupi koja je se u toku trke raspala na više malih grupica Marko Danilović je odlično vozio i osvojio je četvrto mesto, dok je Stefan Stefanović došao sa velikom grupom i bio plasiran medju prvih deset. Ovo je bilo dovoljno da Borac osvoji drugo mesto ekipno iza Partizana, a ispred Metalca iz Kraljeva.


Kadeti su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 52,5km. Očekivalo se da će kadeti Borca ponoviti dobre vožnje sa prethodnih trka, medjutim ovaj put su se borili da se održe u vodećoj grupi. Velika borbenost se na kraju i isplatila , jer je Dimitrije Jeremić na 2km pre cilja napravio beg iz velike grupe koja se spremala za sprint I ostvario prednost koju grupa nije uspela da dostigne. On je trku završio kao drugi jer je takmičar iz Novog Pazara Nermin Ćatović u solo vožnji osvojio prvo mesto. Veljko Vučićević u sprintu velike grupe ukupno osvaja četvrto mesto, a Bogdran milošević bio je plasiran u prvih deset. Ekipno Borac je bio drugi iza Trnave iz Novog Pazara, a ispre Metalca iz Kraljeva.


Poletraci su vozili 2 kruga u dužini od 10.5km i u sprintu vodeće grupe Boško Veličić osvaja četvrto mesto, Matija Peković osmo mesti, Djordje Koković deseto mesto, što je bilo dovoljno da ekipa Borca osvoji drugo mesto iza ekipe
S Tim iz Sombora, a ispre ekipe ERA iz Užica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.