Džungla kobna za Jovanu Crnogorac

posted in: Vesti | 0

LANGKAVI, 3 oktobar (Info centar)

– Jovana Crnogorac, srpska biciklistkinja, polomila je menjač na pola treće etape trke u planinskom biciklizmu na ostrvu Langkavi u Maleziji i nije završila etapu. – Ovo je najgori dan u karijeri Jovane Crnogorac – kaže Nemanja Vajs njen trener u BK Novi Sad.- Polomila je ne samo menjač, nego i kuku na menjaču što je praktično izbacilo iz trke, jer na mestu na kome je bila ništa nismo mogli da uradimo pošto sam sa delovima bio u zoni cilja. Grana je uletela u menjač i sve pokidala. Ovo je takav sport, u blatu ne znate šta vas čeka, dešavaju se i ovakve stvari. Srećom, imamo rezervni bicikl i startovaće u četvrtoj etapi, ali je izgubila šansu za dobar generalni plasman. U trenutku odustajanja bila je je osma sa sjajnom pozicijom da napadne. Rekla mi je i da se dobro osećala i da je defekt došao u najgorem trenutku. Pokazala je da je veliki borac. Trčala sa biciklom po blatu skoro 15 km uzbrdo i nizbrdo!…

Četvrta etapa 4. oktobra je klasičan olimpijski kros kantri sa krugom dužine 4,5 km i i vozi se 90 minuta. Poslednji dan (5. oktobar) je šort kors trka na plaži na pesku u dužini od 30 min, skroz je ravna staza sa krugom od od 1,6 km.

– Nadam se da će u četvrtoj etapi ući među deset, važno je zbog psihičke stabilnosti da napravi rezultat i da zaboravi na sve nevolje koje je imala – dodao je Vajs.- Ova trke je po svemu surova i za takmičarke, ali i za opremu. Bukvalno posle etape možete da bacite pola delova sa bicikla!? Mehaničari su na velikim mukama da za kratko vrme “vrate u život” bicikl i prireme ga za narednu etapu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.