Erićeva 23. na hronometar na EŠ

posted in: Vesti | 0

OLOMOUC 19. jul (Info centar)

– Jelena Erić, biciklistička reprezentativka CCN Metalca iz Kraljeva osvojila je odlično 23. mesto na Šampionatu Evrope za juniorke u Olomoucu u Češkoj u disciplini hronometar.

– Ovo je pravi mali podvig jer je od 40 učesnica samo ona vozila običan bicikl koji će koristiti i u drumskoj trci 21. jula – keže selektor Radiša Čubrić.- Ovo joj je prvo učešće i za dogodine planiram ozbiljnije pripreme i bolju opremu za ovu disciplinu i mislim da bi možda mogla da uđe u prvih deset…

Kakvi su izgledi Jelene Erić u drumskoj trci?

– Staza nije idealna za nju, ima dosta brda, ali mislim daće imati dobar plasman jer je srčana i hrabra. Neverovatno je koliko se ulaže u ženski biciklizam. Prijavljeno je preko 100 juniorki za drumsku trku! Ako Erićeva bude među 20 biće to ispunjenje nekih naših ciljeva – smatra Čubrić.

U drumskoj trci za vozače do 23 godine 21. jula startovaće Miloš Borisavljević (CCN Metalac), Jovan Zekavica i Stefan Stefanović (Borac, Čačak).

Srbija ima predstavnike na EŠ i u sudijskom timu. Marko Živanović, elit nacionalni komesar UCI iz Srbije biće u žiriju na ovom prestižnom takmičenju.

Šampionka Evrope za juniorke na hronometar postala je Severin Eru (Francuska) koja je stazu od 13,2 km  prevezla za 20:48,30 minuta (prosek 38 km na čas). Srebro je osvojila Flortje Mackaij (Holandija) sa 13 sekundi zaostatka dok je bronza pripala Ukrajinki Oleni Demidovoj sa 15 sekundi slabijim vremenom. Erićeva je na 23. mestu imala 1,23 minuta zaostatka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.