Erićevoj još 12 svetskih bodova

posted in: Vesti | 0

ZOLDER, 27. decembar (Info centar).

– Jelena Erić (17 godina), biciklistkinja kraljevačkog CCN Metalca zauzela je 48. mesto u trci Svetskog kupa u ciklo krosu u Zolderu u Belgiji i zaradila 12 svetskih bodova!

Bila je jedn od namlađih učesnica u trci u kojo je pobedila dvostruko starija Komton (SAD) ispred Vos (Holandiaj) i Kant (Begija). Ove tri biciklistkinje zauzimaju prva tri mesta i na svetskoj rang listi. Poslednje mesto u Zolderu osvojila je 51 godišnja Suzi Godar iz Luksemburga.

– Bila je malo prehlađena i rekla mi je da nije bilo boljke da bi bila među 40 .- kaže njen trenr Radiša Čubrić.- Trka je ponovo bila veoma naporna. Malo smo u nedoumici dokle da ostane u Belgiji, jer još uvek nismo načisto kada će biti Šampionat Srbije u ciklo krosu i šta da planiramo. Prvobitno smo nameravali da ostane do 10. januara da bi 12. januara vozila ciklo kros za domaće titule, a 15. januara joj je rođendan. Ukoliko se pomeri ciklo kros Šampionat Srbije, to će nam iziskivati nove troškove ako budemo menjali datum avio karte, jer je to kao da kupujete novu i to najskuplju…

Bilo je reli da startuje i na Svetksom kupu u Rimu 5. januara?

– Ništa od toga. Avio karte su preskupe a CCN Metalac ne može više da joj pomogne od ovoga što je uradio. Voziće C 1 ciklo kros trke po Belgiji kako bi dovela formu na pravi nivo za Šampionat sveta 1. i 2. februra 2014. u Hogerheidu u Holandiji.

Kakav je program ostalih takmičara CCN Metalla?

– Marko Stanković je zatražio ispisnicu i to će nam donekle pokvariti planove sa seniorima. Miloš Borisavljević će 3. januara otići u Italiju u jedan od naboljih klubova za vozače do 23 godine Mantovani i imaće dobar program do proleća. Juniora Dušana Rajovića nameravam da posle Nove Godine pošaljem kod u Belgiju da vozi ciklo kroseve.

Jelena Erić je u prvom Svetskom kupu u Namuru osvojila je 49. mesto i zaradila 11 svetskih bodova. Trenutno je na svetskoj rang listi na 102. mestu sa 83 boda.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.