Gabor Kasa 41. na trci u Trstu

posted in: Stare vesti | 0

Srpski internacionalac, olimpijski kandidat iz subotičkog Spartaka, član Manisa spora iz Turske Gabor Kasa zauzeo je 49. mesto u konkurenciji 89 vozača koliko ih je završilo 36. trku „Trofej ZSSDI“ u Trstu u Italiji.
– Kasa i Hasanović su dobro vozili u izuzetnoj konkurenciji i nosili su se sa kvalitetnim rivalima koji imaju mngo više kilometara u nogama – kaže selektor Radiša Čubrić…

– Naši mlađi biciklisti su dosta rano odustali, ali ne treba im zamerati, ovo je tek početak sezone. Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog i Gabor Ksaa ostali su i provešće u ovom delu Jadrana nedelju dana do trka u Poreču narednog vikenda. Planiram da vozi reprezentacija Srbije, a Kasa i Stević, koji je po mojoj računici završio trku u Trstu u grupi sa Stankovićem i Derom, startovaće u dresu Manise.
Pobedio je 24 – godišnji Italijan Patrik Fačini iz Impianti Kasati tima, koji je veoma zahtevnu stazu od 143 km prešao za 3:24,25 časova prosečnom brzinom 41,9 km na čas. Drugo mesto propalo je Sergeju Rudaskovu (Rusija, Itera Kaćuša) sa sekundom zaostatka, dok je treći završio sa tri sekunde slabijim vremenom Blaž Furdi (Slovenija, Tirol tim). Kasa je bio 49. sa četiri minuta zaostatka, Esad Hasanović je u istom vremenu bio 51. Na 71. mestu sa 6,40 minuta slabijim vremenom od pobednika trku je završio Marko Stanković, a 83. je bio Žolt Der. Od 186 biciklista, odustalo je 97.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.