Gabor Kasa četvrti u generalnom plasmanu na trci „Oko Loare“

posted in: Stare vesti | 0

Srpski biciklista Gabor Kasa (21) član subotičkog Spartaka, zabeležio je lep uspeh osvajanjem četvrtog mesta na etapnoj trci „Oko Loare“ u Francuskoj u generalnom plasmanu, uz jedno pobedničko postolje u drugoj etapi, kada je osvojio treće mesto!!

– Trka nije bila za UCI bodove, već u nacionalnoj kategoriji, ali uz veoma dobru konkrunciju jer je startovalobliѕu 80 bicklista iz Francuske, Slovačke i Nemačke. Ipak sam veoma zadovoljan rezultatom – rekao je Gabor Kasa koji, kao stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) već nekoliko meseci boravi u trening centru UCI u Eglu kraj Lozane i vozi u timu centra na trkama.- Nadam se da će i u nastavku sezone biti dobrih vesti, jer sam spojio dva lepa plasmana u dve trke – pobedio sam na „Oko Berna“ prolazne ciljeve, a u Francuskoj sam zauzeo četvrto mesto!
Trka „Oko Loare“ je trajala tri dana, ali su se trećeg dana vozile dve poluetape drumska trka i hronometar. Na hronometru slavio je Francuz Lamiro koji je stazu od 7,8 km prešao za 9:29,29 minuta. Kasin suvozač u ekipi centra UCI Danijel Teklehaimanot iz Eritreje stigao je drugi (9:31,02), dok je Kasa završio hronometar na visokom sedmom mestu (9:45,64) što mu je pomoglo da zauzme četvrtu poziciju u generalom poretku.
U prvoj poluetapi trećeg dana, drumskoj trci na 91 km, slavio je u sprintu Letonac Eisaks u vremenu 1:57,13 časova, Kasa je stigao u velikoj grupi u vremenu pobednika na 22. mestu.
Na pobedničkom postolju Kasa se našao u drugoj etapi. Stigao je treći sa 52 sekunde zaostatka u odnosu na pobednika Francuza Lamiroa koji je stazu od 150 km prešao za 3:51,45 časova. U prvoj etaopi na na 158 km slavio je Francuz Bar u vremenu 3:41,38, Kasa je završio na 36. mestu sa dva minuta zaostatka.
U generalnom plasmanu, pobedio je Francuz Fabijen Paskije sa 9:41,56 časova, ispred zemljaka Fransoa Lamiroa koji je imao četiri seunde slabije vreme i dva vozača ekipe centra UCI – Teklehaimanota koji je imao 1,08 minuta zaostatka i Gabora Kase sa 1,17 minuta slabijim vremenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.