Gabor Kasa deseti u Alanji

posted in: Stare vesti | 0

Gabor Kasa doskorašnji član subotičkog Spartaka, od ove sezone profesionalac u ekipi Manisa spor (Turska) počeo je novu sezonu. U prvoj etapi trke u Alanji u Turskoj zauzeo je deseto mesto sa 6,38 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Agdilika (Turska, Manisa), koji je stazu od 120 km prešao za 3:00,30 časova. Prvih pet mesta u etapi osvojili su vozači Manise, koji na ovoj trci imaju dve selekcije – A i B. Drugo i treće mesto u istom vremenu osvojili su Turci Bizdemir i Harmanci. Trka u Alanji traje do 31. janauara.

– Manisa spor je klub sa lepom tradicijom i ugledom iz Manise, grada koji se nalazi u azijskom delu Turske i ima oko 300.000 stanovnika. Posle ove trke idemo na afričku turneju gde ćemo voziti nekoliko UCI trka – kaže Gabor Kasa. – Odlučio sam se za ovu ekipu jer je jedan od sportskih direktora Slovenac Luka Zele, koji mi je bio trener prošle godine u kampu UCI u Eglu. Imaćemo dobar program i to mi je najvažnije, jer želim što više da vozim…
U ekipi su 15 vozača. Dobro poznat ljubiteljima biciklizma u Srbiji je Slovenac Dejan Podgornik koji je prošle godine na trci „Kroz Srbiju“ slomio ključnu kost. Voziće još jedan Slovenac Andi Bajc. Tu je i novozelandski sprinter Džeremi Jejts, kao i jedan Slovak, ostali su vozači iz Turske. Na trci u Alanji ne voze Slovenci i Novozelanđanin, startovao je Slovak Marek Kanecki.
Džeremi Jejts je najveće ime u ekipi, bio je juniorski šampiona sveta 2000. i vozio je za pro tur timove Kvik Step u 2003. i 2004. za Kredi Agrikol. Bio je prvak Novog Zelanda 2003. za vozače do 23 godine. Podgornik je nekadašnji šampion i bronzani sa Prvenstva Slovenije na hronometar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.