Gabor Kasa pobedio trku “Oko Alanje“, Jovanović treći, a Hasanović sedmi

posted in: Stare vesti | 0
Gabor Kasa

Sjajan kraj međunarodne sezone srpskog biciklizma! U poslednjoj trci u godini „Oko Alanje“ u Turskoj trijumfovao je Subotičanin Gabor Kasa član Spartaka koji vozi u majici turske Manise spor! Treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je Nebojši Jovanoviću reprezentativcu beogradskog Partizan Pauer muva, dok je sedmi u ukupnom poretku Esad Hasanović takođe član crno belih!
Odavno se nije dogodilo da iste godine srpski biciklisti pobede u dve trke kategorije 2.2 za olimpijske bodove. Ivan Stević u junu slavio na „Kroz Srbiju“ da bi se u oktobru radovao i Gabor Kasa na „Oko Alanje“…


U poslednjoj, četvrtoj etapi, kružnoj oko Alanje od 114,7 km Kasa je zauzeo treće mesto odsprintavši najopasnijeg konkurenta za ukupnu pobedu Turčina Nazima Bakirčija iz Brisa spora i zahvaljujući bonifikaciji za treću poziciju na kraju je i povećao razliku u odnosu na turskog biciklistu na 11 sekundi. Jovanović je etapu završio na 12. mestu sa 59 sekundi zaostatka i sačuvao treću poziciju u generalnom plasmanu sa 1,01 minut zaostatka!.
U četvrtoj etapi slavio je Husein Ozkan (Turska, Konja) u vremenu 2:48,24 časa, ispred biciklista nacionalne selekcije Ukrajine Sergeja Šumilova koji je imao sekund zaostatka i Kase sa 58 sekundi slabijim vremenom. Marko Stanković reprezentativac kraljevačkog Metalca, bio je 11. sa 59 sekundi zaostatka. Nikola Kozomara mladi vozač Partizan Pauer muva stigao je 16. sa 1,00 minuta zaostatka dok je Hasanović bio 29. sa 1,02 minuta slabijim vremenom.
Kasa je žutu majicu osvojio sa vremenom 8:25,28 časova, 11 sekundi boljim od rezultata Bakirčija i sa 1,01 minut prednosti u odnosu na Jovanovića. Hasanović na sedmom mestu je imao 3,08 minuta zaostatka a pozicije ostalih srpskih biciklista su: 21. Nikola Kozmara +13,52, 23. Marko Stanković + 14,45. Zbog bolova u leđima odustao je Ivan Stević u trećoj etapi.
U bodovanju ekipa pobedila je Kasina Manisa spor, Srbija je četvrta. Kasa je drugi sprinter, iza Bakirčija, Jovanović je sedmi u ovom bodovanju. Startovalo je 51 vozač u deset ekipa iz Turske, Azarbejdžana, Ukrajine, Bugarske i Srbije. Završilo je 40 biciklista.

 

– Čestitam svim vozačima na izuzetnoj borbenosti, posebno Kozomari koji je sjajno pomogao Kasi u sprintu u poslednjoj etapi – kaže šef stručnog štaba reprezentacije Radomir Pavlović, profesor, predsednik Stručne komisije BS Srbije.
– Kasa je pokazao sve kvalitete vrhunskog bicikliste, mislim da će mu ova pobeda mnogo značiti u nastavku karijere. Dragoceno nam je i pet bodova Marka Stankovića osvojenih pre nedelju dana na trci „Oko Galipolja“. Vodimo veliku bitku da prestignemo Bugare na olimpijskoj rang listi. Bugarin Koev koji vozi za tursku Konju je na ovoj trci uzeo 13 bodova, pet za drugo mesto u etapi i osam za generalni plasman jer je bio šesti, ispred Hasanovića i mislim da će o tome ko je bolji Srbija ili Bugarska, odlučivati dve – tri poena!

U vođstvu srpske reprezentacije bili su i predsednik BSS Dragan Dostanić i predsednik BK Novi Sad Nemanja Vajs.
Olimpiojska lista praviće se posle 15. oktobra tako da je ova trka bila poslednja prilika za osvajanje poena a biciklisti Srbije su je sjajno iskoristili osvojivši fantastična 83 boda. Kasa je doneo 56 poena – za prvo mesto u generalnom plasmanu 40, za pobedu u etapi osam, za dva treće mesta u etapama četiri (dva puta po dva) i još četiri boda za jedan dan u žutoj majici. Nebojša Jovanović je osvojio 21 bod – 16 za treće mesto u generalnom i pet za drugo mesto u trećoj etapi. Esad Hasanović je kontu Srbije doprineo sa šest bodova za sedmo mesto u generalnom plasmanu! Na listi od 25. septembra 19. je Austrija sa 583 boda, 20. Bugarska sa 569, 21. Estonija sa 520 i 22. Srbija sa 517 poena.

[note color=”#FFCC00″]

Kasa (22 godine) je ove sezone zabeležio izuzetne rezultate! Na trci „Oko Alanje“ uz pobedu u generalnom plasmanu slavio je u trećoj etapi i osvajio dva treća mesta u prvoj i četvrtoj etapi. Pobedio je i u prvoj etapi trke „ Putevima pobede“ u Turskoj (kategorija 2.2), bio je treći u drugoj etapi i dva dana je nosio žutu majicu. Na trci „Kroz Srbiju“ poebdio je u drugoj etapi, bio treći u šestoj etapi, dva dana je nosio žutu majicu i završio četvrti u generalnom plasmanu. Slavio je i u drugoj etapi na „Oko Trakije“ u Turskoj (kategorija 2.2) i bio je 59. u trci ekstra kategorije „Predsednička trka“ u Turskoj.

[/note]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.