Gajičić hvali podmladak posle tri medalje na Balkanijadi

posted in: Vesti | 0

MIRKUREA ČUK, 5. avgust (Info centar)

– Saša Gajičić, selektor BSS za mlađe kategorije, pohvalio je sve reprezentativce koji su učestvovali na Prvenstvu Balkana u rumskom gradu Mirkurea Čuk, posebno osvajače medalja, balkanskog šampiona u kadetskoj trci Dimitrija Žarkovića Đolaia iz subotičkog Spartaka i dvojcu „bronzanih“ kadeta Dušana Rajovića iz CCN Metalca i juniora Dušana Kalabu iz Partizana!
– Dobre rezultate u drumskoj trci najvili su lepi plasmani, četvrto i peto mesto Dušana Rajovića i Dimitrija Žarkovića Đolaia u vožnji na hronometar – kaže Gajičić.- Kod kadeta smo imali odličan sastav, pet dobrih vozača i očekivali smo dva trofeja, što se i ostvarilo. Žarković Đolai je pobedio, Rajović je stigao treći, odlično smo kontrolisali trku i u grupi u vrmenu drugoplasiranog imali smo i Daria Nimčevića iz Spartaka na osmom mestu i Nikolu Rosića iz Šumadije Biroplan iz Aranđelovca na 12. mestu i trofeji nisu mogli da nam izmaknu.
U juniorskoj trci bilo je i dosta pehova?…

– Mladi biciklista subotičkog Spartaka Milan Blagojević je polomio bicikl po sredini i to je bio veliki hendikep jer je bio u dobroj formi i računali smo na njega da kontrolišemo trku. Državni šampion za kadete Miloš Bajić iz Partizana je u drugom krugu izgubio priključak, tempo je bio prejak za njega, tako da smo ostali u trci, praktično, sa tri vozača, Kalabom i Lukom Koturom iz Partizana i Milošem Miladinovićem iz CCN Metalca. Konkurencija je bila izuzetno jaka, makedonski juniori voze u nemačkim timovima, albanski u italijanskim, Rumuni su, naravno, doveli veoma kvalitetnu selekciju tako da čestitam našim omladincima, izdržali su sve i Dušan Kalaba je osvojio bronzu što je pravi mali podvig i prijatno iznenađenje. Kotur je zabršio na 13. a Miladinović na 24. mestu. Bajić je imao krug zaostatka na 30.poziciji dok je Dragojević odustao.
Na redu je kamp BSS u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta na Goču od 10. do 31. avgusta i učešće u Austriji na ASKO trci za kadete od 11. do 16. avagusta?
– Kadetska reprezentacija će u Austriju jer se takva trka ne propušta. Kamp na Goču poslužiće kao dobra provera juniora gde smo sa formom uoči Šampionata sveta od 22. do 27. septembra u Toskani. Staza je izuzetno teška, tako da je potrebna dobra i iskrena stručna procena imamo li mi spremne bicikliste za svetske izazove. Za sada imamo kandidate za trku do 23 godine, jednu juniorku i od forme zavisiće da li će biti uključen i neki junior. Od 5. do 9. septembra je u Italiji trka Điro Luniđiana za juniore, ima nekih crnih nagoveštaja da organizatori kubure sa novcem i da je i održavanje dovedeno u pitanje, a ona bi nam bila dobra provera za SP da iskristališemo situaciju – dodao je Gajičić, zahvalivpi sa na pomoći na BŠ treneru Spartaka Dejanu Perčiću i ostalim članovima stručnog štaba.


Na Balkanijadi je sudio srpski arbitar Marija Krstić iz Niša. Predsednik Tehničkog komiteta Balkanske biciklističke unije (BCU) je srpski biciklistički zvaničnik Dragan Dostanić, dok je generalni sekretar BCU Marko Pročikević srpski UCI komesar za doping kontrolu. Gosti organizatora bili su srpski nacionalni komesari Nebojša Popov i Marko Živanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.