Hasanović 12. u prvoj etapi 60. trke „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentativac Srbije Esad Hasanović, član profi tima Partizan Srbija osvojio je odlično 12. mesto u prvoj etapi 60. trke „Oko Bugarske“ (kategorrja 2.2) koja je startovala u Sofiji i čiji će cilj posle devet etapa i 1.566 kilometra biti 19. septembra u Tetevenu.

– Sjajno je vozio, i ovde se pokazalo da je naš najstandardniji vozač i siguran je putnik za Šampionat sveta u Melburnu od 29. septembra do 3. oktobra – kaže selektor Radiša Čubrić. – Stigao je u vremenu drugoplasiranog sa sedam sekundi zaostaka u odnosu na pobednika ruskog profesionalca iz Itera Kaćuše Sergeja Rudaskova. Vodeća grupa imala je 12 vozača i Hasanović nije mogao da sprinta iscrpljen posle 217 kilometra vožnje u najdužoj etapi ovogodišnje „Obikolke“. Ostali naši biciklista su stigli u trećoj, velikoj, gupi, a odavno se nije dogodilo na nekoj jakoj trci da, kako biciklisti kažu, organizatori „podgrevaju večeru“ za te bicikliste, jer su zakasnili 37 minuta. Na žalost u toj grupi su bili svi ostali srpski biciklisti, malo nam je to pokvarilo plan, jer smo očekivali da će i Spasić biti sa Hasanovićem a to bi značilo da možemo sa dva vozača da konkurišemo za generalni plasman u veoma jakoj konkurenciji 115 takmičara u 20 ekipa…

Sergej Rudaskov je zabeležio vreme 5:05,53 časova vozeći prosečno 42,2 km na čas! Za sedam sekundi je na cilju pretekao Bugarina Evgenija Gerganova (Hemus Trojan) i Tomsa Buhaceka (Češka, Virpul). Plsman ostalih srpskih biciklista: 31. Marko Stanković 5:43,21 časova, 33. Jovan Zekavica, 57. Žolt Der, 106. Dragan Spasić i 108. Ivan Stević.

Druga etapa je takođe veoma dugačka 208 kilometra sa usponom na brdski cilj na 1.700 metara nadmorske visine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.