Hasanović najspremniji na prvom treningu

posted in: Rezultati | 0
Esad Hasanović

Esad Hasanović, član srpskog profi tima Partizan Srbija pokazao je najbolju formu na prvom treningu reprezentacije, kontrolnom za trku „Trofej slovenačke zajednice“ u Trstu 7. marta (kategorija 1.2). Mini pripreme organizovao je BS Srbije na predlog selektora Radiše Čubrića i u hotelu „Termal“ u Mataruškoj banji u petak su se javila na prozivku 12 vozača, koji će ostati do nedelje 28. februara.

-Hasanović je u odličnoj formi. Mislim da će biti naš adut u Trstu, gde je lane osvjio izvanredno drugo mesto – ocena je selektora Radiše Čubrića. – Prijatno su me iznenadila i dvojica mladih biciklista Partrizan Srbije Nikola Kozomara i Jovan Zekavica, kojima je ovo prva seniorska sezona. Vidi se da su posle priprema na Jadranu dobro radili i kod kuće. Ostali jedva zaslužuju prelaznu ocenu, ali moram da kažem da je trening bio izuzetno naporan, četiri časa vožnje na stazi od blizu 140 kilometra od Mataruške banje, preko Čačka, Mrčajevaca, Knića, Vučkovice, Vrnjačke banje do Mataruške banje. U subotu planiram sličan traning, a u nedelju idemo na petočasovnu etapu!
Reprezentativci su radili i kratke „smene“ i „izletanja“ na kupserima. Zbog temeprature nije trenirao Žolt Der, ali je Čubrić uveren da će prošle godine naš najbolje plasirani biklista na rang listi (114. mesto u konkurenciji preko 1.500 vozača), biti spreman za trku u Trstu.

U kampu su Predrag Prokić (Radnički, Kragujevac), Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica (svi profi tim Partizan Srbija), Dragan Spasić, Aleksandar Dukić i Jovan Rajković (Železničar MBN), kao i Aleksandar Milivojević i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). Biciklisti Metalca spavaće kod svojih kuća, a o trošku klubova došli su Aleksa Marić (Crvena zvezda), Dejan Marić (Železničar MBN Niš) i Marko Račić (Metalac, Kraljevo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.