Ivan Stević osvojio šest svetskih bodova u prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“

posted in: Stare vesti | 0
Ivan Stevic

Srpski biciklista Ivan Stević, član profesionalnog tima Partizan „Pauer muv“ zauzeo je sedmo mesto i osvojio šest svetskih bodova u prvom delu trke „Banjaluka – Beograd“ (kategorija 1.2) na stazi od Banjaluke do Brčkog (196 km).
Pobednika je odlučio sprint grupe od preko 80 biciklista i trijumfovao je mađarski takmičar Kristijan Lovaš (ORA hoteli) koji je stazu prevezao za 4:32,03 časova, prosečnom brzinom od 43,23 km na čas.
Drugo i treće mesto osvojili su Matej Marin (Slovenija, Perutnina) i Radoslav Rogina (Hrvatska, Loborika).

 

 

Među prvih 25 plasirali su sa na 16. mestu Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca, na 18. mestu Dejan Mirić iz kragujevačkog Radničkog i na 21. mestu Svetislav Blagojević, takođe član Radničkog.
Ovo je drugi put ove sezone da srpski biciklisti osvajaju svetske bodove. Žolt Der reprezentativac kragujevačkog Radničkog je na trci „Oko Grčke“ pre desetak dana pobedio u drugom delu druge etape i osvojio osam bodova.
U karavanu je 100 vozača iz 18 ekipa iz 12 zemalja. Uz Partizan „Pauer muv“ starovali su i vozači iz srpskih klubova Metalac (Kraljevo), Radnički (Kragujevac) i Železničar MBN (Niš). Iz BiH učestvuju reprezentacija i ekipa BSK iz Banjaluke.
Prvi deo trke organizovao je BSK iz Banjaluke a na čelu vrednog organizacionog tima bio je direktor je Vladimir Kuvalja. Veliku pomoć pružile su društveno sportske organizacije grada i vlada Republike Srpske.
U nedelju 24. aprila voziće se drugi do trke takođe u kategoriji 1.2 od Bjenjine do Beograda (132 km). Cilj se očekuje oko 13 časova kod Ade Ciganlije iza raskrsnice za Makiš. Organizator je BS Srbije. Pomogli su Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Opština Bjeljina, i ugledne firme, prijatelji biciklizma Konsing, Farmakom MB Šabac, NIS Gasprom neft, Dunav osiguranje, Nektar, Kruna, Planet bajk, Kapriolo, Miloturs, Telekom Srbija, Univereksport, Komercijalna banka i Agrobanka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.