Izborne trke 1. i 2. marta u Beogradu

posted in: Vesti | 0

BEOGRAD, 18. februar (Info centar)

– Radomir Pavlović, profesor, selektor biciklističke reprezentacije za drum, obavestio je klubove da će se izborne trke za reprezentaciju održati 1. i 2. marta u Beogradu.
– Na ovim trkama odrediće se ekipe za dve jake manifestacije “Trofej Poreča” 9. marta i etapnu “Istarsko proleće” od 13. do 16. marta – objasnio je Radomir Pavalović.- Obe su, što se tiče prijava “pune”, jer će startovati maksimalnih 200 učesnika. Od izbornih trka oslobođeni su Ivan Stević iz OBK Beograda koji u profi majici vozi za rumunski Tušnad i Miloš Borisavljević iz CCN Metalca jer su svojim visokom rezultatima na UCI trkama prošle godine izborili mesto u reprezentaciji. Stević je tražio da bude rezerva za ove trke jer sprovodi i poseban program…
Petorica najuspešnijih na izbornim trkama stratovaće u Istri. Biciklisti koji je ne završe prvu trku “Trofej Poreča” biće vraćeni posle trke i zamenjeni sledeće rangiranim. Izborne trke su otvorne za sve bicikliste. BSS će snositi troškove ishrane i smeštaje za sve kategorisane bicikliste osim biciklista iz beogradskih klubova. Početak hotelskih usluga je večera 1. marta, a završetak ručkom 2. marta.
– Ovo okupljanje iskristićemo i za vikend test prireme za kandidate za juniorske reprezentacije – objasnio je Pavlović. – Ideja je i da ih upoznamo sa planom i programom za ovu sezonu. Pozvao sam Milana Dragojevića i Daria Nimčevića iz subotičkog Spartaka, Dušana Rajovića i Andriju Čukića iz CCN Metalca, Dušana Kalabu i Andreja Galovića iz Partizana, Nikolu Rosića iz aranđelovačke Šumadije i Milana Bogdanovića iz Niškog Železničara MBN.
U stručnom štabu na izbornom trkam biće Radiša Čubrić (CCN Metalac), Predrag Prokić (Borac), Miodrag Vuleta (Šumadija Biro plan Aranđelovac) i Dejan Perčić (Spartak).

Program trka je – 1. mart:

11 do 12 časova okupljanje na platou kod stadiona Partizana u humskoj.
13,00: Avala, brdski hronometar 4,5 km.
15,00: Ostružnica pojedinačni hronometar, 4 do 9 km.
16,00: Ada – Obrenovački drum, 60 km pojedinačni hronometar.
2. mart: 9 – 9,30 okupljanje i polazak ispred stadiona Partizana.
10,00: Krnjača start drumske trke (Krnjača, Pančevo, Kovin, Smederevo, Brestovik, Grocka, Leštane, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala, Bubanj potok, Beli potok, Čarapićev brest, Avala) ukupno oko 160 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.