Jovana Crnogorac osvojila drugo, Bojan Đurđić peto, Aleksa Marić deseto mesto na trci u Istanbulu!

posted in: Stare vesti | 0

Još jedan sjajan vikend za srpski planinski biciklizam. Na trci u Istanbulu (C- 2), Jovana Crnogorac mlada takmičarka BK Novi Sad, učesnica Olimpijskih igara mladih u Singapuru prošle godine, zauzela je izvanredno drugo mesto. Sjajan plasman u muškoj trci zabeležili su Bojan  Đurđić iz kragujevačkog Radničkog koji je peti i Aleksa Marić iz Crvene zvezde koji je bio deseti. Sa krugom zaostatka trku je na 16. mestu završio Oliver Štrbac iz Fanatika…


Jovana Crnogorac je dobila 20 poena za drugo mesto, Bojan Đurđić deset za peto, a druge bodove u sezoni (jedan poen) na međunarodnim trkama upisao je mladi Aleksa Marić, koji je već imao šest bodova za drugo mesto na „Trofeju Divčibare“!
– Jovana Crnogorac je na neki način žrtva sudija, loše su preračunali dužinu i broj krugova i umesto tri, trka je trajala četiri kruga i puna dva sata umesto 1,30 časova – kaže vođa srpske selekcije u Istanbulu Nemanja Vajs predsednik BK Novi Sad.- Na kraju, pobedila  je Selma Jetis iz Turske ali je i ovo veliki uspeh za Jovanu Crnogorac koja je na  trci početkom maja takođe u Istanbulu, ali u jačoj kategoriji bila četvrta i osvojila 25 bodova.
Đurđić je vodio veliku borbu za četvrto mestao sa Turčinom Bilanom i poražen je za devet sekundi. Pobedio je grči biciklista Ilijas Periklis. I Đurđić je početkom meseca upisao bodove takođe u Istanbulu. Bio je 11. i zaradio je osam bodova.
Pre ove trke, u predolimpijskoj godini,  Đurđić  je osvojio deset bodova na trci u Klužu za peto mesto,  15 bodova za treće mesto na trci „Kasimatis kup“ u Grčkoj,  deset bodova za pobedu na trci C-3 na Divčibarama i osam bodova na C-1 trci  u Istanbulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.