Jovana Crnograc carica Bosfora

posted in: Vesti | 0

ISTANBUL, 8. septembar (Info centar)

-Najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) pobedila je u C 1 trci za svetske bodove “Salkano kupu” u Istanbulu.

Na istoj trci u konkurenciji muškaraca – elita srpski šampion Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog osvojio je drugo mesto.

Jovani Crnogorac je za pobedu pripalo 60 svetskih bodova, dok je Đurđić za drugo mesto upisao 40 bodova.

– Sjajno je vozila i najavila odličnu formu pred Svetski kup u Norveškoj iduće sedmice – kaže Nemanja Vajs selektor reprezentacije Srbije i trener Jovane Crnogorac u BK Novi Sad.- Pretekla je sve rivalke za više od deset minuta. Drugo mesto osvojila je poznata turska biciklistkinja Ersa Kurkcu. Đurđić je bio sa vodećima do poslednjeg kruga kada je Grk Dimitriadis pobegao a Đurđić se u sjajnom finišu izborio protiv Turčina Bilala za drugo mesto stigavši solo na cilj. Malo je taktički pogrešio, morao je ranije da “otrese” Grka koji je čekao na grešku Đurđića i – dočekao. U svakom slučaju i Đurđić pokazuje odličnu formu pred Balkansko prvenstvo iduće sedmice u Bugarskoj…

Srpski biciklisti vozili su u majicama svojih klubova. Startovao je i Marko Popović iz BK Novi Sad ali je pao i – odustao:

– Pad je bio masovan i težak i Popović je ozbiljno povredio ruku tako da je pitanje da li će biti spreman za Prvenstvo Balkana. Odustao je u prvom krugu – dodao je Nemanja Vajs.

Sa novih 60 svetskih bodova Jovana Crnogorac će se vratiti među 30 najboljih na svetskoj rang listi. Trenutno je 33. sa 537 poena. Bojan Đuršić je trenutno 159. sa 145 bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.