Juniori Evrope voze na „Trofeju sajamskih gradova“ u Novom Sadu

posted in: Stare vesti | 0

Međunarodna juniorska biciklistička trka, 12. „Trofej sajamskih gradova“, u organizaciji Biciklističkog kluba “Velo” i Biciklističkog saveza Vojvodine održaće se 21. i 22. maja, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Uprave za sport i omladinu Novog Sada i uz pomoć Regionalne privredne komore Novi Sad, Auto škole Volan, Novosadskog sajma, Mesne zajednice Čenej, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada i MUP Srbije…


Okupiće oko 80 biciklista raspoređenih u 14 ekipa iz Slovačke (dolaze sa nacionalnom selekcijom i klub “Kelis”), Slovenije (klub Radenska), Bugarske (nacionalni tim i ekipa Burgas), BiH (BSK Banjaluka), Mađarske (Švin Čepel i Segedin) i Rumunija (Tusnad) kao i najbolje srpske juniore iz klubova As (Apatin), Partizan (Beograd), Železničar MBN (Niš), Borac (Čačak), Metalac (Kraljevo), Vojvodina (Novi Sad), Šumadija (Aranđelovac), Radnički (Kragujevac), Šid, OBK Beograd…
U okviru Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, gde je i počela trka “Sajamski gradovi”, održana je konferencija za medije povodom ove najznačajnije juniorske međunarodne biciklističke trke na Balkanu.
– I ove godine trka se vozi pod sloganom „I periferija živi i pripada gradu“ čime organizator želi da doprinese razvoju sportskih vrednosti u naseljenim mesta oko Novog Sada. Posebno se ističe atraktivnost trase drugog dana oko Petrovaradinske tvrđave, gde se trka vraća posle nekoliko godina pauze, sa željom da se predstave turistički potencijali istorijskog kompleksa – naglasio je direktor trke Nebojša Subić. – Očekujemo uzbudljivu i kvalitetnu trku, koja je već stekla lep renome u regionu.
Organizatri su zamolili, jer ih na to obavezuju i propisi, da se i na ovaj način obaveste građani da će na trasi staze u subotu 21. makja dolaziti do kratkotrajne obustave saobraćaja do prolaska učesnika trke, dok će u nedelju 22. maja na ulicama oko Petrovaradinske tvrđave i to Beogradska, Dunavske divizije i Kamenički put saobraćaj biti zabranjen u periodu od 10 do 14 časova.
Prvog dana 21. maja start je u 15 časova i voziće se i za Lig Srbije na stazi Novi Sad – Kać – Kovilj – Šajkaš – Žabalj- Temerin – Novi Sad – Čenej ukupno 120 kilometra. Pre dolaska karavana održaće se na Čeneju i kvalifikaciona trka đaka za “NIS – Gasprom Neft prvenstvo Srbije za đake“.
Drugog dana, start trke je u 10 časova, a staza je oko Petrovaradinske tvrđave gde će učesnici voziti 25 krugova (dužina kruga 4,2 km) što ukupno čini dužinu staze od 105 km.
Prošle godine, u prvoj trci prvo mesto osvojio je Lazar Jovanović iz čačanskog Borca. U drugoj trci, pobedio je Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.