Kadeti iz Evrope voze oko Beograda 10. i 11. aprila

posted in: Rezultati | 0

Mladi biciklisti iz Slovenije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije, ukupno preko 70, voziće u subotu i nedelju 10. i 11. aprila u dve etape trku „Kadeti oko Beograda“ koju organizuje BS Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i uz podršku gradskih opština Stari grad, Čukarica i Barajevo. Start je u subotu u 11 časova ispred Skupštine grada Beograda, cilj u nedelju posle 102 kilometra u Lazarevcu oko 11 časova.

– Nastavili smo, uz pomoć Pošte Srbije koja je sponzor žute majice, instituta CIP, Doma zdravlja dr Ristić, Galenike, Banema, Države lutrije Srbije, Aleve, vode Akva ulitma i EPS Kolubare, tradiciju okupljanja mladih vozača iz Evrope na jednoj od najprestižnijih kadetskih trka u regionu na šta smo posebno ponosni – istakao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov na pres konferenciji u medija centru SOS kanala. – Druga etapa u nedelju bodovaće se za Ligu Srbije za kadete, organizator je klub Čukarički, a voziće sa kao trofej Čukarica, u okviru obeležavanja, na sportskom polju, manifestacije „Dani Beograda“.
Direktor trke Nikola Jakovljević, naglasio je da je staza izuzetno atraktivna i da će se, najverovatije, pobednik rešiti u drugoj poluetapi prve etape, na Avali.
– Učesnike očekuje prvo uspon od deset kilometra, potom i završnica od 3,5 kilometra jakog brda i tu može da se prelomi trka – istakao je Jakovljević. –Jake timove imaju Slovenci, dolaze selekcije profi ekipa Adrija mobil gde je prva violina Klemen Uhar, Radenske i Bleda, nacionalni tim Bugarske i ekipa Pazardžika iz Bugarske, nacionala reprezentacija Slovačke i gosti iz Hrvatske Sokol Cestograd. Od srpskih timova prijavljen je Železničar MBN iz Niša sa Milošem Kostovim, Novi Pazar sa Džejlanom Hukićem, As iz Apatina sa pobednikom prve trke za ligu Dariom Martonom, čačanski Borac sa Stefanom Stefanovićem, kraljevački Metalac sa Milošem Borisavljevićem, Partizan sa Lukom Koturom, miks tim Novi Sad sa Aleksandrom Mitićem, Crvene zvezda sa Aleksandrom Todorovićem i ekipa Šida…
Sekretar trke i BS Beograda Ranko Marić, istakao je veliku pomoć prijatelja trke, pre svih Pošte Srbije koja daruje žutu majicu. Znamanje najboljeg u karavanu na konferenciji za medije nosio je mladi as Partizana Luka Kotur koji je obećao:
– Daću sve od sebe da zabeležim dobar plasman, ali teško je pobediti u ovakvoj konkurenciji. Slovenci su opasni, a i u našim klubovima ima odličnih vozača.
Generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, zahvalio se organizatorima što su Beogradu i biciklistikom sportu Srbije podarili ovako lepu trku, koja nastavlja tradiciju legendarnih „Kosmajskih partizana“.
– Na ovakvim trkama, stasali su naši, kasnije, sjajni vozači i profesionalci. Mladima su trke neophodne, da stiču iskustvo i zadovoljni smo što imamo manifestaciju velikog ugleda u regionu a potvrda je i lep broj ekipa i vozača i na ovogodišnjoj 39. trci „Kadeti oko Beograda“.
Glavni sudija biće Miodrag Vuleta, nekadašnji aranđelovački as, a prva etapa je u subotu 10. aprila od Beograda preko Sremčice do Barajeva (28,8 km). Start je u 11 časova ispred Skupštine grada Beograda. U subotu po podne od 16 časova voziće se druga etapa od Barajeva preko Ripnja do vrha Avale (22,7 km). Treća etapa je u nedelju 11. aprila od 10 časova Beograd (start ispred Opštine Čukarica) – Meljak – Stepojevac – Lazarevac (51,3 km).
Prošle godine najbolji plasman od srpskih vozača zabeležio je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije koji je bio treći u ukupnom poretku. Pobedio je Denis Paulus iz reprezentacije Austrije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.