Kasa 21. u petoj etapi „Predsedničke trke“ u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Subotičanin Gabor Kasa (24 godine) olimpijski kandidat Spartaka, u majici „Salkano tima“ zauzeo je 21. mesto u petoj etapi „Predsedničke trke“ u Turskoj koja se vozi za bodove u Evropa turu u visokoj 2.HC kategoriji, sa 1,28 minuta zaostatka u odnosu na pobednika, italijanskog biciklistu Andreju di Korada (Kolnago CSF Inoks).
U vremenu Kase na 114. mestu stigao je drugi srpski olimpijski kandadat iz Partizana Ivan Stević koji takođe vozi za „Salkano tim“.
Di Korado je stazu od Marmarisa do Turgetriesa (177,8 km) prošao za 4:50,25 časova. Stigao je na cilj solo, da bi posle 40 sekundi Jonas Jorgensen (Danska, Sakso benk) odsprintao za treće mesto Žeroma Kusina (Francuska, Jurop kar). Napred je došao Italijan, iza Danac i Francuz, zatim trojica biciklista sa 42 sekunde zaostatka i, potom, grupa od 134 vozača sa 1,27 minuta zaostatka u kojoj su bili Stević i Kasa kao i vlasnik liderske majice „mediternsko plave boje“ Bugarin Ivajlo Gabrovski (Konja) na 36. mestu…
Gabrovski je i dalje vodeći sa 18:48,57 časova. Ima 1,33 minuta bolje vreme od Aleksandra Djačenka (Kazahstan, Astana) i 1,44 minuta prednosti u odnosu na Daniala Andonova Petrova (Bugarska, Kaha rural). Kasa je ostao 32. sa 7,58 minuta zaostatka, dok je Stević 103. sa 31,11 minuta slabijim vremenom. Kazahstanska Astana vodi u konkurenciji 25 ekipa, Salkano tim je 11.
Šesta etapa je od Bodruma do Kušadasija od 179 km i ima jedan brdski cilj druge kategorije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.