Kozomara i Pavlović dogodine u italijanskom amaterskom timu Padovani 2011.

posted in: Stare vesti | 0

Nikola Kozomara i Filip Pavlović, dva mlada reprezentativca Partizana iduće godine voziće u italijanskom amaterskom timu Padovani 2011. koji vodi Fero Ferućo jedan od najeminentinijih italijanskih trenera za mlađe uzraste, kod koga je svojevremeno učio, pre odlaska u profesionalce i Saša Gajičić, kasnije učesnik Đira.
– Bili smo u Italiji i na obostrano zadovoljstvo dogovorilio smo se o angažmanu – kaže Dušan Banović, sportski direktor Partizana.- Ovo je pravi potez, klub ima odličan program, dobre stručnjake i uslove i nadam se da će dobro napredovati. Planirano je da ekipa ima 16 vozača, znači dobra kokurenciji i mnogo motiva da se radom izbori mesto u prvoj selekciji. Dogvoreno je da Kozomara i Pavlović prvi deo priprema sprovedu sami, a da se priključe klubu sredinom januara…
Saša Gajičić, je kod Feruća bio 1998. i 1999, tako da dobro poznaje kvalitete ovog stručnjaka:
– Ferućo želi da obojicu priprema za SP 2012. u Mastrihtu. I mene je pripremao 1999. za šampionat sveta u tom gradu i bio sam osmi. Posebno mu je interesantan Pavlović. Radio je neke preliminarne testove i zadivljen je kakav potencijal ima Pvalović za vožnju na hronometar i pripremaće ga za ovu discipnu za SP. Otišao sam, svojevremeno, u Italiju sam, bez preporuka, nije bilo nikoga da mi otvori vrata. Kozomari i Pavloviću je u startu bilo lakše, pomogli smo im, preporučili ih i sada je sve na njima. Ako rade i budu disciplinovani, biće i rezultata. Velika je stvar biti u Italiji i voziti trke u toj zemlji. Italijanska škola je najbolja preporuka za nastavak karijere.
Nikola Kozomara (rođen 1991.) je najveći uspeh karijere zabeležio prošle godine na trci „Oko jezera Ćinghui“ u Kini u ekstra kategoriji kada je osvojio drugo mesto u šestoj etapi. Završio je trku na 82. mestu. Prošle godine bio je šesti u Ligi Srbije, šesti na hronometar na Šampionatu Srbije i peti na trci „Banjaluka Beograd“ (prvi deo).
Ove godine je bio deseti na državnom šamionatu, osmi u prvoj etapi na „Kroz Srbiju“. Državni šampion za juniore na drumu bio je 2009. i drugi za juniore na Prvenstvu Srbije u vožnji na hronometar iste godine. Pre dve sezone bio je i treći junior u Ligi Srbije.
Fili Pavlović (rođen 1992) je 2010. bio šampion Srbije za juniore na hronometar. Ove godine je bio treći na drumu i za vozače do 23 godine i ukupno četvrti na hronometar (drugi za vozače do 23 godine) na Šampionatu Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.