MARKO DANILOVIĆ POBEDNIK MEDJUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE “GEMENC KUP” U MADJARSKOJ

posted in: Vesti | 0

Marko Danilović, član biciklističkog klubva BORAC, pobednik je 40-te medjunarodne biciklističke trke “GEMENC KUP “ u Madjarskoj, održane od 07-08.06.2014.

Seniorska ekipa biciklističkog kluba BORAC, učestvovala je na 40-toj jubilarnoj medjunarodnoj biciklistickoj trci “GEMENC KUP” u Madjarskom gradu Seksardu. Trka je održana u tri etape
07-08.06.2014.godine. Na startu je bilo 120 takmičara iz Madjarske, Češke, Italije(dve ekipe), Rumunije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije ( BORAC i OBK BEOGRAD).

Prvog dana, pre podne vožen je prolog, kratak hronometar od 2km. Pobedio je italijanski takmičar, a najbolje plasiran član Borca bio je Goran Antonijević na devetom mestu. Vremenske razlike su bile male, tako da je Danilović imao zaostatak od 4 sekunde.
Po podne vožena je najduža i najteža etapa od 125km. U veoma jakom tempu odvojila se prva grupa od 10-tak takmičara u kojoj je bio i Marko Danilović. On je na 15km pre cilja krenuo u solo beg i uspeo da izdrži sve napade i da pobedi sa prednošću od 30 sekundi. Drugo i treće mesto zauzeli su Italijanski takmičari, dok je Nikola Kozomora zauzeo sedmo, a Gabor Kasa osmo mesto. Ostali Borčevi takmičari došli su u drugoj grupi sa zaostatkom od oko dva minuta (Zekavica je bio četrnaesti, Stefanović dvadesetdrugi i Goran Antonijević trideseprvi).

Drugog dana vožena je treća etapa u dužini od 90km, veliki krug od 60km i šest krugova od po 5km sa usponom. Ekipa BORCA diktirala je jak tempo i uspešno odolevala svim napadima, ali kada se došlo na male teške krugove ponestalo je snage, tako da je iskusni Ivan Stević pomogao Daniloviću da sa glavnim konkurentima dodje na cilj i da ne izgubi vremensku prednost. U ovoj etapi pobedio je Madjarski takmičar koji nije bio konkurentan za visok plasman, a Danilović je bio plasiran oko desetog mesta.

U generalnom plasmanu Marko Danilović je bio ukupni pobednik u apsolutnoj konkurenciji, ali i u konkurenciji takmičara do 23 godine. Ovo je njegov najveći uspeh u karijeri i prva medjunarodna pobeda. Plasmani ostalih biciklista BORCA nisu bitni jer su oni bili podredjeni pobedi svog druga iz ekipe.

U večernjim satima vožena je ulična trka u Seksardu koja je imala revijalni karakter. Jovan Zekavica zauzeo je šesto mesto, dok su pobedu ostvarili Italijanski biciklisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.