Marko Polumirac aposolutni pobednik i najbolji junior, Dejnu Mariću titula u eliti na trci „Velika nagrada Niša“ za Ligu Srbije

posted in: Stare vesti | 0

Juniorski reprezentativac Matalca Marko Polumirac, pobedio je u apsolutnoj konkurenciji na trci „Velika nagrada Niša“ koja se vozila i kao sedmi „Memorijal Tome Blagojevića“ i bodovala se za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu.
Polumirac je došao na cilj solo, prešavi junački skraćenu stazu od 66 km po stalnoj kiši kiši i ujedno upisao i bodove za prvo mesto za juniore. Najbolji u kategoriji elita bio je Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog, drugo mesto pripalo je takođe biciklisti ovog kluba Žoltu Deru dok je treći bio gost iz Makedonije Stefan Petrovski…


Poene za drugo mesto u kategoriji juniora osvojio je, takođe biciklista Metalca, Miloš Borisavljević, dok je treći bio Stefan Stefanović u čačanskog Borca.
U trci kadeta Darko Devedžić je doneo drugu titulu kraljevačkom Metalcu, ispred Mišela Sekereša i Borisa Kopunovića (obojica Spartak Subotica).
Dimitrije Todorović mlađi kadet subotičkog Sparataka pobedio je u ovoj kategoriji ispred Jovana Jovanovića (Boba, Valjevo) i Daria Nimčevića (Spartak).
Trku je organizovao niški klub Železničar MBN pod pokroviteljstvom Skupštine grada Niša, Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Niša i Opštine Medijana.
Poslednja trka Lige Srbije u drumskom biciklizmu voziće se idućeg vikenda, „Pulov memorijal“ koju organizuje klub Šumadija Biro plan iz Aranđelovca a održaće se na autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.