Miloš Borisavljević 29. na 15. „Velikoj nagradi Arna“

posted in: Stare vesti | 0

Miloš Borisavljević, mladi biciklista kraljevačkog Metalca zauzeo je odlično 29. mesto u trci kategorije 1.1 za juniorski Svetski klup nacija 15. „Velikoj nagradi Arna“ voženoj u blizini Varezea! Stigao je u velikoj grupi koja je imala dve sekunde zaostatka u odnosu na pobednika Italijana Nikola Bonifacija, koji je stazu od 124 km (deset krugova) prešao za 3:03,15 časova. Drugo mesto sa dve sekunde zaostatka pripalo je Marku Cigoli (Italija) a treće takođe Italijanu Davidu Martineliju…


U grupi sa dve sekunde zaostatka na 55. mestu trku je završio Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije. Odustali su zbog kvarova Aleksa Veličković (Šumadija) i Marko Danilović (Borac).
– Imali smo dva velika peha u trci – kaže selektor Saša Gajičić.- U sedmom krugu, Marku Daniloviću, pukao je vrat viljuške i napravio je salto preko glave i tom prilikom udario i u bicikl Alekse Veličkovića i iskrivio mu točak. Pad je bio spektakularan, ali na sreću, Danilović je prošao sa dve neznatne ogrebotine. Niko nije moga da veruje da se sve tako dobro završilo. Na žalost, Veličković je i pored upornosti i velike borbenosti morao da odustane. Do tada se dobro vozio i bio je i u nekoliko begova…Konkurencija je bila jaka startovalo je 185 juniora iz 20 – tak zemalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.