Nemanja Dugalić treći prvog dana biciklističke trke u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Nemanja Dugalić, kadetski reprezentativac čačanskog Borca osvojio je odlično treće mesto prvog dana takmičenja u biciklizmu na prvim Međunarodnim dečijim sportskim igrama čije je domaćin turski krad Konja.
– Staza je bila kružna, 34 kilometra, deset krugova i Dugalić je u sjajnom sprintu došao do trećeg mesta – kaže jedan od trenera reprezentacije Nikola Jakovljević, mladi stručnjak beogradskog Čukaričkog. – Pobedio je biciklista iz Turske Omer Zengin ispred Nijata Niftalijeva iz Azarbejdžana i našeg Dugalića.

U reprezentaciji Srbije, u kojoj su kandidati za EJOF u Trabzonu u julu, su i Mišel Sekereš i Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka i Darko Devedžić iz kraljevačkog Metalca. Jedan od trenera je i subotički stručnjak Dejan Perčić:
– Čestike svim našim reprezentivcima, borili su se  sjajno. Sekereš, Nimčević i Devedžić su bili su nekoliko puta u begovima, koji su svi neutralizovani i na kraju je odlučivao sprint velike grupe. I tu su dobro taktičko radili i pomogli Dugaliću da se domogne podijuma- pohvalio  je Perčić mlade reprezentativce.
Medalje je uručio član vođstva reprezentacije Srbije  Marko Pročikević, generalni sekretar Balkanske biciklističke unije. Drugog dana voziće se još jedna kružna trka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.