Nikola Kozomara i Lazar Jovanović počeli sezonu pobedama u Mađarskoj!

posted in: Rezultati | 0
Nikola Kozomara
Lazar Jovanović na pobedničkom postolju

Srpski biciklisti Nikola Kozomara (profi tim Partizan Srbija) i Lazar Jovanović (Borac, Čačak) osvojili su prva mesta na trci „Otvaranje sezone“ voženoj na stazi u blizini Seksarda u Mađarskoj!
Kozomara je trijumfovao u konkurenciji seniora, a Jovanović u juniorskoj trci. Lep uspeh zabeležila je i Jovana Krtinić iz apatinskog Asa osvajanjem drugog mesta u trci dama, kao i Marko Danilović iz čačanskog Borca koji je stigao durgi u trci juniora.!
– Seniori su vozili na stazi od 100 kilometra, četiri kruga po 25 kilometra, a juniori su starovali sa njima, ali su završili trku posle tri kruga – kaže predsednik BSS Dragan Dostanić koji je vodio u Mađarsku svoj klub Borac iz Čačka.

– U trci za seniore, u konkurenciji biciklista iz Mađarske, Srbije, Hrvatske i Rumunije, posle prvog kruga izdvojila se grupa od šest vozača u kojoj su bili i Kozomara i Srđan Omaković iz Asa. Složno su vozili do cilja, Kozomara je bio najsvežiji i povukao je na usponu od deset procenata u poslednjem kilometru i pobedio. Omaković je stigao šesti…Mislim da su nas sudije oštetile u juniorskoj trci, svi smo videli da je Stefan Ivković iz Crvene zvezde stigao treći, ali su sudije dodelile ovu poziciju mađarskom vozaču…

Jovana Krtinić

U prvih deset u seniorskoj trci završio je i Svetislav Blagojević iz profi tima Partizan Srbija stigavši u manjoj grupi iza vodeće šestorke. Ekipu crno belih vodio je mladi trener Dušan Banović.
Lazar Jovanović iz čačanskog Borca pobedio je u junirksoj trci ispred druga iz ekipe Marka Danilovića. U prvih deset bio je i Filip Pavlović iz Partizana, dok je Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije došao na začelju glavne grupe jer je imao kvar na menjaču baš pred samim završnim usponom. Gumi defekt imao je Čačanin Srđanin Filipović…
Srpski kadeti su taktički loše isplanirali trku od 50 kilometra i nije ih bilo u ključnom begu, kada se posle prvog uspona izdvojila grupa od šestorice biciklista. Čačanin Stefan Stefanović je stigao drugi u drugoj grupi, ukupno osmi, a Dušan Jovanović (Borac) deseti. I dame su vozile sa kadetima, Jovana Krtinić je stigla druga a Laura Vitl (obe As)– treća. U trci mastresa, Dragoslav Simić iz Partizana je bio četvrti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.