Ništa novo u vožnji na hronometar – Srbi na začelju

posted in: Stare vesti | 0

Na svakoj trci na kojoj srpski biciklistio startuju u vožnji na hronometar – ništa novo: plasmani su u donjem domu.
Razlozi su nedostatak skupih bicikala i opreme, ali i činjenica da se ovoj disciplini malo poklanja pažnja kod nas. Možda će biti bolje narednih godina jer je Međunarodna biciklistička unija (UCI) planrala vraćanje na program Svetskih šamionata discipline ekipni hronometar na 100 km i moraće i klubovi da više rade jer će se voziti i na državnom prvenstvu.
U etapnoj trci kategorije 2.2 “Istarsko proleće” koja je prilogom u vožnji na hronometar počela u Umagu na stazi od dva kilometra, bolje plasmane, u sredini liste učesnika ostvarili su samo članovi “Manisa spora” Ivan Stević i Gabor kjasa…
– Učestvuje rekordan broj 35 ekipa sa 200 vozača na stazi od oko 470 km u tri etape! Dva tima, iz Poljke i Češke su primljene naknadno ali sa po četiri vozača – kaže selektor Radiša Čubrić.- Prošli smo u prologu onako kao smo se i nadali, ali mislim da u etapama možemo da se “trkamo” sa ovim konkurentima bez obzira što imaju više kilometara u nogama sa priprema. U prvoj etapi u petak imaćemo pravi test na stazi od hotela Dijamant do Labina od 159 km. Nagradni fond jee preko 9.000 evra, pobedniku u etapi pripašće 723 evra a u generalnom plasmanu 1.258 evra.
U reprezentaciju Srbije su dvojica olimpijskih kandidata iz kragujevačkog Radničkog Žolt Der i Esad Hasanović, Nikola Kozomara iz Partizana, još jedan biciklista Radničkog Nebojša Jovanović i dvojica vozača Metalca Marko Stanković i Miloš Stojanović. U stručnom timu je i mehaničar Boža Jovanović.
U turskoj ekipi Manisa spor startovala su dvojica olimpijskih kandidata Ivan Stević i Gabor Kasa.
Prošle godine najbolji plasman na 76. mestu zabeležio je der, 114. je bio Hasanović, 132. Kozomara i 128. Stević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.