Održana redovna izborna skupština biciklističkog kluba “Borac”

posted in: Vesti | 0

Na redovnoj izbornoj Skupštini Biciklističkog kluba BORAC novi mandat poveren je dosadašnjem predsedniku dr Vladimiru Miloševiću, a novi Generalni sekretar je Ivan Rvović.

Redovna izborna Skupština Biciklističkog kluba BORAC održana je u četvrtak 26.01.2017.godine u Hotelu Beograd. Na Skupštini je bilo prisutno 20 od 29 delegata, što je bilo dovoljno da ona radi i donosi odluke legitimno. Na dnevnom redu bili su izveštajio radu u proteklom periodu, izbor rukovodstva kluba , usvajanje novog Statuta i program rada za 2017.godinu.

Klub je u proteklom Olimpijskom ciklusu ispunio većinu svojih zacrtanih ciljeva, ali nije osnovni da se ponovo na Olimpijskim igrama nadje neko od takmičara kluba. Pored toga što je takmičari Borca dali veliki doprinos ispunjenju Olimpijske norme, selektor je ipak dao prednost iskusnijem takmičaru u odnosu na spremnijeg.. Ocenjeno je da klub radi dobro i da će u budućnosti nastaviti politiku oslanjanja na sopstveni vozački kadar. Ekipa je zrelija i iskusnija takom da se ambiciozno kreće u novi Olimpijski ciklus da se nadoknadi ono propušteno.

Kako je dosdadšnjem rukovodstvu istekao mandat na Skupštini je jednoglasno dat novi mandat dosadašnjem predsedniku dr Vladimiru Miloševiću. On je za članove Upravnog odbora predložio Svetislava Pajića, dr Prvoslava Savića, Aleksandra Radulovića, dok će petog člana odrediti posle konsultacija sa kandidatima.

Za novog Generalnog sekretara izabran je bivši takmičar kluba Ivan Rvović, dok će dosadašnji generalni sekretar Dragan Dostanić obavljati funkciju Sportskog direktora.

Izvršeno je usaglašavanje Statuta kluba sa novim Zakonom o sportu i on je jednoglasno usvojen.

Iskazana je velika zahvalnost donatoru preduzeću AUTO Čačak i Gradu Čačku na finansijskoj pomoći da klub ostvari svoje visoke ambicije.

Prema programu rada za 2017.godinu seniorska ekipa otputovala je na tronedeljne pripreme u Crnu Goru. Po završetku priprema prve nastupe takmičari Borca imaće na seriji trka u Hravatskoj, a prve trke na domaćim drumovbima biće krajem marta.

Dokumenta sa Skupštini Biciklističkog kluba BORAC možete pogledati ovde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.