Olimpijci u Peskari, podmladak na Jadranu

posted in: Stare vesti | 0

Četvorica srpskih biciklista, kandidata za olimpijsku trku u Londonu, za koju Biciklistički savez Srbije i Olimpijski komitet Srbije imaju pravo da prijave dva vozača, nastavili su pripreme u Peskari u Italiji, gde će ostati desetak dana.
– Ivan Stević i Gabor Kasa koji će voziti u novoj sezoni za turksu Manisu, kao i Esad Hasanović i Žolt Der iz kragujevačkog Radnčkog, smešteni su u kući italijanske ekipe Vini Farneze sa čijim vozačima i treniraju – kaže selektor srpske reprezentacije Radiša Čubrić.- Sa njima je i maser Peri iz Australije. Ovaj deo priprema, kao i prvu fazu koja je već obavljena na Planici, finansirao je Olimpijski komitet Srbije kome dugujemo izuzetnu zahvalnost za punu podršku srpkim olimpijcima. Planiramo da i u februaru organizujemo prireme, ali će mesto održavanja diktirati, pre svega, povoljnije vremenske prilike…


Trojica mladih vozača, koji su već dobili angažmane u inostranstvu Jovan Zekavica (novi član američkog profi tima za vozače do 23 gdine BMC Hinkepi), Nikola Kozomara i Filip Pavlović (u novoj sezoni voziće za italijansku ekipu Padovani 2011. čiji je trener Fero Ferući) su na priprema u Boki Kotorskoj do 1. februara.
– Zbog obaveza u školi sa njima nije i mladi as iz Aranđelovca Aleksa Veličković koji je takođe potpisao za BMC Hinkepi – objasnio je Čubrić.- Već početkom idućeg meseca Veličković i Zekavica bi krenuli na prireme u SAD i u toku je postupak da dobiju radne američke vize. Na Jadranu i mladi bicklisti Partizana i BK Novi Sad, kao i seniorski tim kragujevačkog Radničkog i mislim da ćemo sa mnogo dobro pripremljenih biciklista dočekati start sezone i prvu trku 4. marta u Trstu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.